Kanta-Häme

Päiväkodille rakennetaan uudisosa Tervakoskella

Kettukallion päiväkoti on saamassa uutta tilaa Porttilantien yksikköönsä. Vuonna 2008 käyttöönotettua uudisosaa aiotaan laajentaa.

Samassa pihapiirissä oleva vanha rakennus eli Nikkarin entinen päiväkoti jää pois päiväkotikäytöstä tämän kuun jälkeen.

Kettukallion päiväkodin johtaja Marianna Kokko kertoo, että uudistussuunnitelmat johtuvat ensinnäkin Nikkari-rakennuksen sisäilmaongelmista ja toisaalta siitä, että sen tilat ovat epäkäytännölliset.

Vanhan Nikkarin päiväkodin käyttö loppui noin vuonna 2005 sisäilmaongelmien vuoksi, mutta muutaman vuoden päästä tiloja otettiin uudestaan käyttöön Tervakosken lapsimäärän kasvaessa, vaikka samaan pihapiiriin valmistui uudisrakennus vuonna 2008.

Tällä hetkellä uudisosassa toimii kolme ryhmää ja vanhalla puolella yksi esiopetusryhmä. Sisäilmaongelmien kanssa on selvitty sen takia, että esioppilaiden päivä kestää vain neljä tuntia, ja lisäksi tiloissa on sisäilmansuodattimia.

Nyt teknisessä lautakunnassa on käsitelty suunnitelmaa, jonka mukaan vanha Nikkarin rakennus suurimmaksi osaksi puretaan ja uudisosaan tehdään laajennus.

Alun perin oli tarkoitus korjata Nikkarin vanha rakennus, mutta selvityksissä on käynyt ilmi, että vanhan korjaaminen tulisi yhtä kalliiksi kuin uuden rakentaminen. Siksi nyt on kallistuttu uuden rakentamisen kannalle.

Laajennusosaan tehdään tilat yhdelle ryhmälle sekä jakelukeittiö ja henkilökunnan sosiaalitilat.

Vanhasta Nikkarista jätetään jäljelle vain entiseen talonmiehen asuntoon sijoitettavat varastotilat sekä lämmönjakohuone. Muuten rakennus puretaan.

Purku tehdään kahdessa osassa. Vanhalla puolella olevan jakelukeittiön on oltava käytössä siihen saakka, kunnes uudisosan keittiö saadaan toimimaan.

– Rakentamaan on tarkoitus päästä elokuussa 2017, ja se kestää vuoden, Kokko kertoo.

Kettukallion päiväkoti toimii nykyään neljässä eri rakennuksessa. Pääpaikka on koulun vieressä Kettukalliontiellä, ja lisäksi on tiloja kahdessa rakennuksessa Porttilantiellä ja omakotitalossa Tammirannan Savilahdentiellä. Ryhmiä on yhteensä kahdeksan.

Marianna Kokko kertoo, että runsaan vuoden kuluttua Tervakosken päivähoidossa toteutetaan iso muutos.

– Kaikki esiopetus keskitetään Kettukallion päiväkotiin, jolloin esiopetus saadaan samaan rakennukseen koulun kanssa. Näin voimme vahvistaa esi- ja alkuopetuksen yhteistyötä, ja voimme mataloittaa kynnystä esiopetuksesta kohti koulua.

– Siksi myös Kettukallion päiväkotiin tarvitaan pientä remonttia, kun tiloista tehdään esiopetukseen sopivat.

Yksi päivähoitoa koskeva muutos on tulossa voimaan Janakkalassa jo tulevana syksynä. Kolme vuotta täyttäneiden lasten ryhmäkoko on nousemassa 21 lapsesta 24 lapseen uuden asetuksen mukaisesti.

– Lautakunnassa tämä asia ei ole vielä ollut, mutta eduskunnan ohjeistuksella tässä mennään, Marianna Kokko kertoo. HäSa

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic