Kanta-Häme

Päiväkodin paikaksi harkitaan myös Korkeavuorenpeltoa

Ei olekaan vielä selvää, että Turengin uusi päiväkoti rakennettaisiin Kauriinmaantien varrelle Moisioon.

Janakkalan kunnanhallitus päätti maanantaina, että asia palautetaan takaisin kasvatus- ja koulutuslautakunnan valmisteltavaksi. Evästyksenä on lisäksi, että tarkasteltavaksi vaihtoehdoksi otetaan myös Korkeavuorenpelto. Palautuspäätös tehtiin äänin 6–3. Kolme kunnanhallituksen jäsentä olisi tyytynyt lautakunnan esitykseen.

Moisiosta päätös viime viikolla

Kasvatus- ja koulutuslautakunta käsitteli asiaa viime viikolla, ja se päätti äänestyksen jälkeen, että päiväkodin sijoituspaikaksi tulisi Moisio. Moisio oli myös asiaa valmistelleen virkamiestyöryhmän esitys.

Kunnanjohtaja Tanja Matikainen halusi kuitenkin, että myös Korkeavuorenpellon vaihtoehto tutkitaan, ja siksi hän esitti sitä maanantaina kunnanhallitukselle.

– Korkeavuorenpelto kaavoitetaan jossain vaiheessa asutukselle. Nyt on hyvä miettiä esimerkiksi kaavoitusaikatauluja, Matikainen perustelee.

Hän sanoo, että Korkeavuorenpellosta on muutenkin keskusteltu kunnassa. Toisaalta varhaiskasvatusjohtaja Liisa Heikura sanoi viime viikolla Hämeen Sanomille, että virkamiestyöryhmä ei aikanaan lämmennyt Korkeavuorenpellon vaihtoehdolle siksi, että kunta päätti keskittyä kaavoituksessa ensin Kyterin suunnalle ja jättää Korkeavuorenpellon suunnittelun myöhäisempään ajankohtaan.

Kolme nykyistä päiväkotia lähekkäin

Lisäksi Turengin nykyiset kolme päiväkotia sijaitsevat aika lähekkäin taajaman keskustan tuntumassa, ja myös Moision rakennuspaikka sijaitsisi samalla suunnalla, Jänispolun ja Kivitaskun päiväkodin välissä.

Turengin uuden päiväkodin paikan päättäminen on jo tähän mennessä ollut monimutkainen prosessi, sillä aiemmin tehdyssä tarvesuunnitelmassa esitettiin, että päiväkodin sijoituspaikka olisi Paturi. Tekninen lautakunta ei kuitenkaan sitä hyväksynyt maaliskuun alussa, joten asian valmistelu alkoi alusta. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic