Kanta-Häme

Päiväkodit odottavat sisäilmatuloksia

Tällä hetkellä ainoa tilapäisesti suljettuna oleva Ruununmyllyn päiväkoti odottaa Oulun yliopiston tekemien laboratoriotutkimusten valmistumista. Päiväkodista ei ole löytynyt mikrobeja, mutta remontti laitetaan alulle heti ongelman aiheuttajan selvittyä. Tulosten arvioidaan tulevan viikon tai kahden sisällä.

Yläpohjarakenteiden tutkimukset aloitetaan myös Idänpään päiväkodissa. Tutkimukset ovat rakennukset omistavan taloyhtiön vastuulla, ja selvitystä lähdetään tekemään yhteistyössä Linnan Tilapalveluiden kanssa.

Parannuksia on saatu valmiiksi jo muutamissa kohteissa. Hämeenlinnan kaupungin kiinteistöpäällikön Petri Ylämurron mukaan Metsäpirtin päiväkodin alapohja on siivottu ja alipaineistettu, sekä ilmanvaihtoa on parannettu. Kankaantaan päiväkodissa on myös parannettu ilmanvaihtoa.

Hämeenlinnan kaupungin sisäilmaryhmä piti tilannekatselmuksen päiväkotien tilasta viime viikolla.

Ensin tutkimukset, sitten remontti

Ylämurron mukaan päiväkotien tilanne on kaiken kaikkiaan hankala, koska sisäilmaongelmat vaikuttavat suoraan hoitopaikkojen määriin.

Ylämurto kehottaa kuitenkin rauhallisuuteen.

– Tutkimustuloksia täytyy nyt odottaa maltilla. Ennen kuin tiedetään varmasti, mistä ongelmat johtuvat, ei kannata alkaa remontoimaan, Ylämurto sanoo.

Uusi päiväkoti rakenteilla

Sisäilmaongelmien vuoksi Hämeenlinnassa on jouduttu sulkemaan lopullisesti muun muassa Nummen, Ojoisten ja Jukolan päiväkotirakennuksia. Jukolan ja Nummen päiväkodit korvaavan uuden päiväkodin rakentamista on suunniteltu keväästä lähtien. Uusi päiväkoti nousisi Jukolan koulun naapurin.

Ylämurron mukaan urakka on tällä hetkellä tarjousten vastaanottovaiheessa.

– Tarjouksia ei ole vielä tullut, Ylämurto sanoo. (HäSa)

Menot