Kanta-Häme

Päiväkoti kouluksi Ruununmyllyllä

Lasten ja nuorten lautakunta (lanula) päätti tiistai-iltana, että Ruununmyllyn päiväkodin tilat remontoidaan koulutiloiksi. Näin koko Ruununmyllyn koulun väki saadaan samaan pihapiiriin.

Nykyään osa koululaisista käy koulua eri korttelissa sijaitsevissa rivitaloissa.

Päiväkotirakennus on ollut tyhjillään viime kesästä saakka sisäilmaongelmien takia. Puolet päiväkodin lapsista on sijoitettu parakkeihin koulun pihalle, loput on sijoitettu muun muassa Kutalaan.

Jo monta päätöstä takana

Lautakunta on käsitellyt Ruununmylly-asiaa jo monta kertaa. Kuvio on ollut, että virkamiehet ovat esittäneet päiväkodin remontoimista kouluksi ja lanula on päättänyt, että päiväkoti remontoidaan, mutta sen käyttötarkoitus säilyy päiväkotina.

Tiistaina lautakunta äänesti asiasta kaksi kertaa.

Irma Taavela (vas.) esitti, että lautakunta pitäytyisi vanhassa päätöksessään eli siinä, että päiväkoti korjataan päiväkodiksi.

Lautakunnan puheenjohtaja Satu Aaltonen (sd.) esitti, että päiväkoti korjataan koulutilaksi, mutta että myöhemmässä vaiheessa, kun päiväkotipaikkoja tarvitaan alueelle lisää, tälle koulun tontille tai sen lähelle pyritään sijoittamaan päiväkotitoimintaa.

Ensimmäisessä äänestyksessä Satu Aaltosen esitys voitti Irma Taavelan esityksen äänin 8-3.

Tämän jälkeen Aaltosen esitys voitti virkamiesesityksen äänin 9–0.(HäSa)