fbpx
Kanta-Häme

Päiväkoti Sinitiuku aukeaa syyskuussa

Uudessa päiväkodissa on paikkoja noin 30 lapselle. Kokopäivähoidon lisäksi Sinitiuku tarjoaa mahdollisuuden osapäivähoitoon.

– Osa tähän mennessä ilmoittautuneista lapsista tarvitsee hoitopaikan esimerkiksi vain kolmena päivänä viikossa, kertoo päiväkotiyrittäjä Helena Närvä.

Kiinnostuneita on ollut Närvän mukaan kohtalaisen paljon, ja avajaisia on tarkoitus viettää syyskuun ensimmäisenä päivänä.

Osa lapsista aloittaa vasta myöhemmin syksyllä tai jopa ensi vuoden puolella. Tällä hetkellä suunnitelmana on perustaa kaksi ryhmää, jotka on jaettu iän mukaan.

Päiväkoti Sinitiuku toimii Laaniityn päiväkodin entisissä tiloissa kantakaupungin itäpuolella. Kaupunki tyhjentää sisätilat ja pihan kalusteista kesän aikana.

– Olisimme mielellämme ostaneet osan vanhoista kalusteista, mutta kaupunki tarvitsee niitä ilmeisesti muualla.

Päiväkodin sisätilat sisustetaan kokonaan uudestaan. Uudet piha-aidat rakennetaan vaatimusten mukaan ja niiden sisäpuolelle on tarkoitus ostaa muun muassa hiekkalaatikko, keinut ja liukumäki.

Ennen avaamista tiloissa käyvät vielä kunnan tarkastajat sekä terveystarkastaja.

– Aikaisemmissa tutkimuksissa ei ole havaittu mitään normaalista poikkeavaa, kuten sisäilmaongelmia, Närvä kertoo.

Päiväkoti Sinitiu’ussa noudatetaan samaa satakielipedagogiikkaa kuin Hämeenlinnan kunnallisissa päiväkodeissa. Siinä keskitytään muun muassa lasten ideoiden ja ajatusten kuuntelemiseen.

Hyvän perushoidon lisäksi Närvä haluaa, että hänen päiväkodissaan korostetaan luonnon ja taiteen merkitystä.

– Teemme esimerkiksi luontoretkiä ja käytämme luonnonmateriaaleja. Lapset saavat tehdä paljon omin käsin.

Laaniityssä luonto on lähellä päiväkotia. Närvän mukaan esimerkiksi kivien kerääminen ja niiden maalaaminen voisi olla yksi tapa, jolla luonto ja taide olisivat osa päivähoitoa.

Hoitopaikkojen lisäksi Sinitiukuun tarvitaan vielä henkilökuntaa.

Aikaisemmin Närvällä on ollut päiväkotiyksiköt Hattulassa ja Ojoisilla. Ojoisilla toiminut Tähtipolun päiväkoti myytiin keväällä Suomen Tenava -päiväkodeille. HÄSA

Menot