Kanta-Häme

Päiväkotiparakit siirtyvät Kaurialaan

Kaurialaan aletaan vuodenvaihteen jälkeen pystyttää parakkipäiväkotia. Parakit siirretään Kaurialan keskuskeittiön viereen, ja rakennuksiin muuttavat Torikadun ja Kaurialan päiväkodin lapset.

Tilaajapäällikkö Antti Karrimaan mukaan parakit tavoitellaan käyttöön maaliskuun aikana. Karrimaa kertoo, että parakit haluttiin saada siirrettyä syksyn aikana.

Kaurialaan siirtyvät parakit ovat olleet käytössä Ruununmyllyllä, ja parakeissa kouluaan kävivät esikoululaiset. Parakit jäivät tyhjiksi, kun Ruununmyllyn päiväkodin peruskorjaus valmistui.

Kaurialaiset lapset muuttavat parakkeihin, koska päiväkotien nykyiset tilat ovat Karrimaan mukaan olleet heikossa kunnossa. Linnan tilapalvelut haki päiväkotiparakeille marraskuussa rakennuslupaa.

Parakeiden siirtoon ja pystyttämiseen on varattu 230 000 euroa, ja hintaan kuuluvat muun muassa perustusten rakentamisen Kaurialaan.

Lähivuosina Kaurialan koulun kiinteistölle ollaan suunnittelemassa uutta lastentaloa, johon tulisi päiväkodin lisäksi neuvola. Uudisrakennuksen kooksi on arvioitu 3 000 kerrosneliömetriä. Karrimaan mukaan lastentalo suunnitellaan niin, että se voidaan rakentaa koulukiinteistölle, vaikkei purkulupaa myönnettäisikään nykyisin tyhjänä olevalle Kaurialan koululle. HäSa

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic