Kanta-Häme

Päiväkotiyritys Pilke laajenee Janakkalaan

Turengin Ilveslinnan tuleva päiväkotiyrittäjä on nyt tiedossa. Janakkalan kunnanhallitus päätti maanantaina, että se myy tontin Pilke Päiväkodit oy:lle.

Hinta oli päätetty etukäteen, eli tontti vaihtaa omistajaa 60 euron kerrosneliöhinnalla, mikä tekee loppusummaksi 120 000 euroa.

– Olemme valtakunnallinen toimija, ja meillä on jo 61 päiväkotia eri puolilla Suomea, kertoo Pilkkeen toimitusjohtaja Minna Martikainen.

Hän vastasi puhelimeen Vantaalta, jossa on yrityksen pääpaikka. Janakkalaa lähimmät päiväkodit Pilkkeellä on Hausjärven Monnissa sekä Riihimäellä, jossa toimii kaksi yrityksen päiväkotia. Pilke-päiväkoteja on myös muun muassa Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

Janakkalan osalta suunnitelmat ovat selvät. Yrityksen tavoitteena on, että uusi päiväkoti aloittaa toimintansa elokuussa 2018. Rakentamisen on tarkoitus alkaa heti, kun tonttipäätöksen valitusaika on umpeutunut ja rakennuslupa saatu.

Tuleva päiväkoti on täysin yksityinen, mutta kunta tukee toimintaa myöntämällä palveluseteleitä perheille.

Pilke Päiväkodit ei toimi itse rakennuttajana.

– Rakennuttaja on Mediset Hoivarakentajat oy. Me tulemme tiloihin vain vuokralaiseksi. Olemme palveluntuottaja, joka ei omista itse tiloja, Martikainen selvittää.

Päiväkotitontti siirtyy Mediset Hoivarakentajien omistamalle rahastolle.

Ilveslinnan päiväkoti rakennetaan hirrestä. Pilkkeellä on sopimus Honkarakenteen kanssa kaiken kaikkiaan 35:n hirsisen päiväkodin rakentamisesta vuoteen 2020 mennessä.

– Hirsipäiväkodit sopivat hyvin meidän ideologiaamme, kun kyse on kotimaisesta rakennuttajasta ja terve rakennus -sertifikaatin saaneesta yrityksestä.

Ilveslinnan päiväkotiin tulee 120 paikkaa ja kuusi ryhmää, tosin ryhmien määrä voi elää sen mukaan, minkä ikäisiä lapsia päiväkotiin tulee.

Pilke Päiväkodit -yrityksestä 75 prosenttia on kotimaisen pääomasijoittajan omistuksessa ja 25 prosenttia yksityishenkilöillä. Kotimaisia sijoittajia ovat muun muassa Eläkevakuutusyhtiö Elo, Sitra ja Wihurin rahasto.

– Taustalla on kaksi pääkaupunkiseudulla toimivaa päiväkotiyritystä, jotka perustettiin 1990-luvulla. Ne yhdistettiin vuonna 2012, ja mukaan tuli pääomasijoittaja. Silloin yrityksestä lähdettiin tekemään valtakunnallista päiväkotiyritystä, Martikainen kertaa yrityksen syntyvaiheita. HäSa

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic