Kanta-Häme

Päivärinteen liikenteeseen löytyi kompromissi

Hattulan kunta on päässyt yhteisymmärrykseen Päivärinteen asemakaava-alueen naapurissa asuvien asukkaiden kanssa. Kunta on muuttanut asemakaavaluonnostaan naapureiden vastustuksen vuoksi.

Kyse ei ole tulevan koulun paikasta, eikä sen viereen rakennettavista omakoti- ja rivitalotonteistakaan, vaan alueen katujärjestelyistä. Jatkossa tonteille ajetaan Mierolanpellontieltä Aittatien jatkeen kautta.

Tonteille oli alun perin tarkoitus kulkea Kalliolantieltä Elonkujaa pitkin. Kujan ja läheisen Penttiläntien asukkaat eivät pitäneet suunnitelmista leventää ja jatkaa nykyisin idylliseksi kuvaamaansa kapeaa tienpätkää.

Niinpä kunta neuvotteli alueen pohjoispuolen maanomistajien kanssa ja päätyi lunastamaan heiltä kaistaleen maata tiealueeksi.

Asuinalue sijoittuu entisen Jokisen puutarhan tontille. Paikalle tulee neljä omakotitonttia ja yksi rivitalotontti. Alueen läpi kulkee yksi tie, Kustaankuja, johon on kulku ainoastaan Aittatieltä. Kujan eteläpää jatkuu kevyen liikenteen väylänä.

Kalliolantie katkaistaan

Itse koulurakennus sijoittuu Mierolanpellolle lähelle tulevaa asuinaluetta. Sen ja Parolan pallokentän väliin tulee pysäköintialue sekä koulun piha.

Koululle ajetaan jatkossa Kalliolantietä pitkin sekä Pälkäneentien että Kinnalantien suunnasta. Sorapintaista tietä ei kuitenkaan jatkossa ole enää mahdollista ajaa päästä päähän, sillä tie katkaistaan koulun kohdalta kevyen liikenteen väylällä.

Jatkossa Kalliolantie ei enää siis toimi nykyiseen tapaan läpikulkutienä Pälkäneentieltä Parolan keskustaan.

Koulun rakentaminen on määrä aloittaa ensi vuoden aikana. Tavoitteena on, että koulunkäynti Rahkoilan ja Hurttalan alakoulut korvaavassa Päivärinteen koulussa alkaisi syksyllä 2015.

Hattulan kunnanhallitus on asettanut Päivärinteen asemakaavan nähtäville. Kuntalaisilla on mahdollisuus lausua kaavasta kuukauden ajan. (HäSa)

Päivän lehti

17.1.2020