Kanta-Häme

Päivärinteen monitoimitalon urakkapyyntö liikenteessä

Hattulaan kaavaillun uuden koulun ja liikuntahallin rakennusurakasta odotetaan tarjouksia lokakuun loppuun mennessä.

Päivärinteen monitoimitaloksi nimetyn hankkeen hankintailmoitus julkaistiin perjantaina hankintailmoitus.fi-sivustolla. Hattulan tekninen lautakunta hyväksyi monitoimitalon suunnitelmat kokouksessaan tällä viikolla.

Lisäksi tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se valtuuttaisi teknisen yksikön hakemaan monitoimitalolle rakennuslupaa. Kunnanhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan ensi tiistaina.

Hattulan va. tekninen johtaja Arja Kauppi kertoo, että laaditun aikataulun mukaan rakennustöiden aloittamispäätös tulee valtuuston käsittelyyn marraskuussa.

Tavoitteena on, että rakennustyöt alkavat vielä tämän vuoden puolella. Tätä edellyttää myös se, että opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt tälle vuodelle liikuntahallin rakentamiseen 750 000 euroa.

Lisäksi monitoimitalohankkeelle on haettu valtiolta kosteus- ja homevaurioisten koulujen korvaamiseen tarkoitettua rahaa sekä pihan kunnostamisrahaa. Näistä ei ole vielä tullut päätöksiä.

Monitoimitalon on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Aarne von Boehm oy. Hankkeen projektijohtajana toimii Hattula-kiinteistöjen toimitusjohtaja Risto Hast.

Monitoimitaloon tulee tilat kaksisarjaiselle alakoululle, erityisluokille, esiopetukselle, aamu- ja iltapäiväkerholle sekä muillekin kerhoille. Lisäksi taloon on tulossa kirjaston toimintaa ja Sibelius-opiston järjestämää taiteen perusopetusta. Panssariprikaati on sitoutunut vuokraamaan liikuntatiloja.

Päivärinne on monitoimitalon työnimi, ja rakennukselle etsitään parhaillaan varsinaista nimeä nimikilpailulla. Äänestys on käynnissä syyskuun loppuun asti Hattulan kunnan verkkosivuilla. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic