Kanta-Häme

Päivi Lilja aloittaa Prometheus-leirin tuki ry:n pääsihteerinä

Lilja siirtyy pitkäaikaisesta työstään Kettukissa kohti uusia haasteita.
Päivi Lilja on kokenut järjestöammattilainen. Kuva: Riku Hasari

Kettukin pitkäaikainen toiminnanjohtaja Päivi Lilja on heinäkuun alusta aloittanut Prometheus-leirin tuki ry:n pääsihteerinä.

Kettuki on Hämeenlinnasta toimintaansa johtava erityistaidetoiminnan valtakunnallinen edunvalvontajärjestö.

Erityistaidetoiminnan alalla Lilja on kehittänyt muun muassa erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden osallisuutta sekä alan eettisiä käytäntöjä.

Liljalla on yli 15 vuoden kokemus erilaisista järjestökentän tehtävistä sosiaali-, kulttuuri- ja urheilujärjestöissä. Lisäksi hän on työskennellyt pitkään lastenkulttuurin parissa.

”Unelmatyöstä unelmatyöhön”

Liljan uusi pesti Prometheus-leirin tuki ry:n pääsihteerinä on kokonaan uusi.

Prometheus eli tutummin protuleiri on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton aikuistumisleiri. Toimintaa järjestävät pääosin nuoret vapaaehtoiset Prometheus-leirin tuki ry:ssä.

Pääsihteerinä Liljan vastuualueena on yhdistyksen talouden ja hallinnon kokonaisuus, toimiston johtaminen sekä yhdistyksen vapaaehtoisten tuki.

Lilja kertoo kokevansa tehtävänsä protussa luontevaksi jatkoksi sille, että hän on ollut jo nuoresta saakka mukana erilaisissa organisaatioissa edistämässä monenlaista yhteisöllisyyttä edistävää toimintaa.

– Voi sanoa, että siirryin unelmatyöstä unelmatyöhön. Protu on ainutlaatuinen, elinvoimainen ja kehittyvä järjestö, ja onkin mahtavaa päästä mukaan kehittämään sen toimintaa. Pääsihteerinä voin omalla työlläni edesauttaa nuorten kokonaisvaltaista kasvua omaksi itsekseen, Lilja kertoo tiedotteessa.

Protun pääsihteerin rekytointi toteutettiin maalis–huhtikuun aikana. Tehtävään haki yhteensä 25 henkilöä.

Kettukin toiminnanjohtajan paikka haettavaksi syksyllä

Liljan entistä pestiä Kettukissa hoitaa tammikuun loppuun saakka kulttuurituottaja Sirpa Haapaoja, joka on aiemmin toiminut järjestössä muun muassa toiminnanjohtajana ja projektikoordinaattorina.

Kettukin puheenjohtaja Susanna Hintsala kertoo, että toiminnanjohtajan paikka on tarkoitus laittaa hakuun syksyllä. HÄSA

Päivän lehti

11.7.2020