Kanta-Häme

Päivi Räsänen jatkaa puheenjohtajana

Päivi Räsänen valittiin odotetusti jatkamaan kristillisdemokraattien puheenjohtajana. Puolue julkaisi lauantaina viisi julkilausumaa, jotka kannattavat ehkäisevää terveydenhuoltoa, vaativat perheiden hyvinvointia ”politiikan keskipisteeseen”, lisää tukea yrittäjyydelle ja vastuullisuutta julkisen talouden hoitoon ja vastustavat EU:n liittovaltiokehitystä.
 
 
 
Puoluekokous valitsi Päivi Räsäsen seuraavalle kaksivuotiskaudelle äänin 271–12. 
 
Enemmän jännitystä oli tasaväkisessä varapuheenjohtajavaalissa. Puheenjohtajiksi valittiin Sauli Ahvenjärvi, Teuvo V. Riikonen ja Laura Peuhkuri.
 
Ahvenjärvi sai 199, Riikonen 167 ja Peuhkuri 159 ääntä. Puheenjohtajistosta pudonnut Sari Mäkimattila sai 145 ääntä ja viides ehdokas Niklas Andersson 106 ääntä.
 
Sauli Ahvenjärvi on kansanedustaja, yliopettaja ja tekniikan tohtori Raumalta ja Teuvo V. Riikonen toiminnanjohtaja, kirjailija ja TM Savonlinnasta.
 
Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittu lappeenrantalainen Laura Peuhkuri on koulutukseltaan VM ja DI ja toimii asiantuntijatehtävissä kehittämisyhtiössä.
 
Päivi Räsäsen vastaehdokkaana puheenjohtajavaalissa oli logistiikkainsinööri Markku Vihanto, jolle herui 12 ääntä. Tyhjiä ääniä annettiin 12 ja hylättyjä 2.
 
Puolueen nuoret olivat teettäneet Räsäselle Päivin jengi -liivit, joilla he antoivat tukensa Räsäsen jatkokaudelle.
 
Puolue ehdottaa perheverotusta
Puolue julkaisi lauantaina viisi julkilausumaa, jotka kannattavat ehkäisevää terveydenhuoltoa, vaativat perheiden hyvinvointia ”politiikan keskipisteeseen”, lisää tukea yrittäjyydelle ja vastuullisuutta julkisen talouden hoitoon ja vastustavat EU:n liittovaltiokehitystä.
 
Kristillisten näkemyksen mukaan ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja ”halvinta hoitoa ja hoivaa”.
 
– Työ- ja kouluterveydenhuollon ulkopuolisille ryhmille, kuten työttömille, eläkeläisille, kotiäideille ja pienyrittäjille tulee tarjota terveystarkastuksia ja terveysneuvontaa terveyskeskuksissa, puolue listaa tiedotteessaan.
 
Puolue ajaa julkilausumallaan perheverotusta, jossa veroprosentti määräytyisi lapsiperheen kokonaistulojen perusteella. Siihen siirtyminen ei kuitenkaan olisi lapsiperheille pakollista. (HäSa)
 
Oikaisu. Kuvateksti oikaistu 1.9.2013. Päivi Räsänen sai puolueensa nuorilta tuenosoituksena Päivin jengi -liivin. Liiviä ei lahjoittanut Gospel Riders -järjestö. 
 

Päivän lehti

30.5.2020