Kanta-Häme

Päivi Räsänen kertoo amerikkalaisen tv-yhtiön haastattelussa häntä koskevasta rikostutkinnasta

Räsänen kävi tänään Pasilan Poliisitalolla poliisikuulustelussa. Sunnuntaina hän antoi haastattelun CBN News tv-yhtiölle.
Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtajan rikostutkinta kiinnosti myös amerikkalaista kristillistä ohjelmaa tuottavaa tv-yhtiötä. Kuva: Pekka Rautiainen
Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtajan rikostutkinta kiinnosti myös amerikkalaista kristillistä ohjelmaa tuottavaa tv-yhtiötä. Kuva: Pekka Rautiainen

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen kävi tänään Pasilan Poliisitalolla poliisikuulustelussa.

Poliisikuulustelu liittyy rikostutkintaan, jossa poliisi selvittää, syyllistyikö Räsänen kesäkuussa kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Räsänen ihmetteli Twiitissään kirkon osallistumista SETA:n Helsinki Pride-tapahtumaan.

Asiasta on kiinnostuttu myös rapakon takana, sillä amerikkalainen CBN News tv-yhtiö kävi kuvaamassa ja haastattelemassa Räsästä sunnuntaina rikostutkimukseen liittyen.

Räsänen kertoi haastattelusta Facebook-sivullaan. CBN News julkaisi haastattelun torstaina.

CBN on amerikkalainen kristillistä ohjelmaa maailmanlaajuisesti välittävä tv-yhtiö ja tuottaja.

Myös toinen rikosilmoistus

Tämän viikon maanantaina julkaisemassaan tiedotteessa Räsänen ihmettelee, että poliisi edelleen jatkaa rikostutkintaa. Räsäsen mukaan ”kysymys on syvästi uskonnon- ja sananvapaudesta.”

Räsänen katsoo, että Prideen osallistuminen on ristiriidassa Raamatun oppien kanssa.

– En katso syyllistyneeni rikokseen ottaessani kantaa Raamatun pohjalta Suomen evankelisluterilaisen kirkon toimintaan, Räsäsen toteaa tiedotteessa.

Räsänen kertoo saaneen hiljattain tiedon, että myös hänen vuonna 2004 kirjoittamastaan pamfletista oli elokuussa tehty rikosilmoitus. Räsäsen mukaan pamfletista ei käynnistetty esitutkintaa.

– Mikäli Raamatussa esitettyjen näkemysten katsottaisiin täyttävän kiihottamisrikoksen tunnusmerkistön, myös Raamatun levittäminen tai saatavilla pitäminen tulisi johdonmukaisesti rangaistavaksi, Räsänen kirjoittaa tiedotteessa.

Rikostutkinnan lopputuloksesta riippumatta Räsänen kertoo aikovansa jatkossakin pitää esillä Jumalan pyhän sanan opetuksia ja rohkaista myös muita niin tekemään. HÄSA.

Lue myös: Päivi Räsänen kommentoi blogikirjoitustaan: ”Olen päätynyt siihen, että jatkan kirkon jäsenenä” (19.6.2019).