Kanta-Häme

Päivi Saloranta jää vuorotteluvapaalle

Tilaajajohtaja Päivi Saloranta jää ensi viikon jälkeen puoleksi vuodeksi vuorotteluvapaalle.

Salorannan vastuualueena ovat olleet Hämeenlinnan kaupungin yhdyskunta-, ympäristö- ja rakennusasiat. Hänen sijaisenaan toimii puolen vuoden ajan kehitysjohtaja Tarja Majuri.

Tietohallintojohtaja Riku Moisio puolestaan siirtyy puoleksi vuodeksi kaupungin kehitysjohtajaksi.

Kierrätystä

Vt. kaupunginjohtaja Juha Isosuo myönsi Salorannalle vuorotteluvapaan. Ihan läpihuutojuttu tilaajajohtajan vuorotteluvapaa ei kuitenkaan ollut.

– Ymmärrän kyllä, että se on herättänyt keskustelua, koska maankäytön suunnittelussa on muutenkin ollut henkilövaihdoksia. Tilanne on ollut hankala, Saloranta kertoo.

Isosuo kuitenkin päättyi siihen, ettei mitään henkilöstöryhmää voi rajata vuorotteluvapaamahdollisuuden ulkopuolelle. Majuri valittiin Salorannan sijaiseksi johtajakokemuksensa vuoksi.

– On hienoa, että samalla saadaan tällaista kierrätystä henkilöstön keskuudessa. Meillähän oli samantyyppinen kuvio, kun palvelutuotantojohtaja Päivi Raukko oli välillä lainassa Sosiaalikehityksessä, Isosuo kehuu.

Yleisjohtamista

Tarja Majuri luottaa siihen, että hänelle oudolla toimialalla on paljon osaamista, jota hän voi johtajana hyödyntää.

– En tosiaankaan ole yhdyskuntapuolen asiantuntija, mutta tilaajajohtajan tehtävä onkin yleisjohtamista. Asiantuntijuus tulee sieltä sisältä.

Päivi Saloranta tunnustaa, että maakäyttöön liittyvien strategioiden kehittäminen saattaa viivästyä sinä aikana, kun hän on pois.

Salorannan mielestä on hyvä, että kehitysjohtaja pääsee tutustumaan syvällisemmin eri sektoreihin.

– Sen jälkeen hän tuntee yhdyskuntapuolen, koska on nähnyt sen sisältäpäin. Siitä on varmasti hyötyä kehitysjohtajan työssä.

Päivi Saloranta sanoo jäävänsä vuorotteluvapaalle henkilökohtaisista syistä. Eläkeikään on vielä aikaa ja sinne pitäisi jaksaa painaa täydellä höyryllä.

Hän jää pois huhtikuun alusta ja palaa tehtäviinsä lokakuussa. (HäSa)