Kanta-Häme

Päivölä lanseeraa urheiluliiketoiminnan opintolinjan

Tarttilassa, noin 35 kilometrin etäisyydellä Hämeenlinnasta sijaitseva Päivölän opisto laajentaa yhteistyötään suomalaisten yliopistojen kanssa.

Entuudestaan yksityisessä oppilaitoksessa on voinut opiskella yliopisto- tai ammattikorkeakouluopintoihin valmistavia opintoja arkkitehtuuri-, kasvatustiede-, kuvataide-, luonnontiede-, matematiikka- ja oikeustiedelinjoilla. Ensi syksyksi on suunnitteilla yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa urheilupainotteinen kauppatiedelinja.

– Urheiluliiketoimintalinja on uniikki Suomessa, vastaavaa koulutusta ei ole muualla, kehuu Päivölän rehtori Asko Aulanko.

Rehtorin mukaan urheiluliiketoiminnan klusteri Suomessa on jopa neljän miljardin euron kokoinen. Linjan kohderyhmänä ovat pääasiassa uransa lopettaneet huippu-urheilijat, urheilun parissa työskentelevät ammattivalmentajat sekä muut urheiluliiketoiminnasta kiinnostuneet.

– Urheiluseurojen johtaminen toimii usein harrastuspohjalta, vaikka niiden riveissä olevat urheilijat ovat ammattilaisia. Me haluamme kouluttaa entiset urheilijat ansaitsemaan elantonsa edelleen urheilun piiristä, Aulanko pohdiskelee.

Päivölän opisto on parhaiten tunnettu matkaopaskoulutuksestaan ja matematiikkalinjan yhteistyöstä Nokian kanssa. Nyt opisto aikoo tehostaa markkinointiaan, jota tekemään on palkattu Petra Mattila.

– Aloitamme esimerkiksi pk-yrityksille ja yhdistyksille suunnatut intensiivikurssit ajankohtaisista aiheista. Ensimmäinen on 31. maaliskuuta pidettävä some-koulutus, yhden päivän tehopaketti sosiaalisen median maailmaan, markkinointikoordinaattori mainostaa.

Mattilan mukaan Päivölän vetovoima väylänä yliopisto-opintoihin on hyvä, mutta linjoille mahtuu edelleen. Yhteistyötä tehdään mm. Tampereen yliopiston, Lapin yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston kanssa. Joidenkin linjojen kautta mahdollistuu opinto-oikeus kyseisiin yliopistoihin ilman pääsykoetta.

– Päivölässä opiskeluun saa opintotukea ja asumislisää, jolloin ei nuorelle tule välivuosia, jos ei pääsykokeessa yliopiston portit vielä auenneet. HäSa

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic