Kanta-Häme

Päivölän opiskelijat kehittivät musiikkia hyödyntävän mobiilipelin

Päivölän opiston matematiikkalinjalaiset ovat kehittäneet opintoihinsa liittyvänä työnään ensimmäisen mobiilipelinsä. Visuality-nimen saanut peli julkaistiin viime torstaina, ja se on ladattavissa Play Storesta Android-puhelimille.

Opiskelijat aloittivat pelin ideoinnin jo vuosi sitten keväällä, kun oppilaiden työharjoittelun vetäjänä toimiva Timo Sorsa antoi heidän tehtäväkseen suunnitella mobiilipelin, jossa olisi jo julkaistuihin peleihin verrattuna uudenlainen näkökulma.

– Opiskelijoiden ajatus oli, että pelissä voitaisiin hyödyntää puhelimessa olevia musiikkitiedostoja pelikenttiä luotaessa, Sorsa kertoo.

Kesäloma katkaisi lupaavasti alkaneen ideoiden kehittelyn, ja syksyllä työryhmä vaihtui osittain. 

Kehittelyn ja testaamisen jälkeen ryhmä pääsi viime lokakuussa vihdoin ihmettelemään, miten se jalostaisi jo tehdyn työn valmiiksi tuotteeksi.

– Uudenlaista pelissä on tapa, jolla pelikentät luodaan. Kentät perustutuvat puhelimen musiikkitiedostoista valittuihin kappaleisiin, Sorsa kertoo.

Pelikentän ylä- ja alareunat muodostuvat pystysuorista tolpista, jotka muuttuvat musiikin tahdissa. Pelaajan tehtävänä on väistellä tolppia ja kuljettaa peliobjekti pelikentän läpi.

Tason vaikeus riippuu täysin kappaleesta. Koska peli pystyy hyödyntämään mitä tahansa puhelimella olevaa musiikkia, voi kukin pelata esimerkiksi lempimusiikkinsa tahdissa.

Kehittäjät uskovan pelin puhuttelevan erityisesti nuorisoa, mutta miksei vanhempaakin väkeä. Pelaaminen onnistuu vaikkapa bussipysäkillä bussia odotellessa, kun aikaa on vain muutama minuutti.

Päivölän matematiikkalinjalaisilla on mobiilipelin lisäksi paljon muutakin vireillä heitä varten perustetussa työharjoittelupaikassaan PSIL:ssä.

Yksi näistä projekteista on kilpailumenestystäkin kerännyt shakkikamera. Ideana on, että shakkikameralla voidaan digitalisoida shakkipelejä web-kameran ja tietokoneohjelman avulla.

Opiskelijat ovat kehittäneet myös oppimispelisovellusta, jossa jalostetaan lohikäärmeitä oikeita periytymisen sääntöjä hyödyntämällä. HÄSA

Sovellus Googlen Play-kaupassa: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Psil.Visuality

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic