Kanta-Häme Hattula

Pakettiautoilija törmäsi 80-vuotiaaseen, joka ylitti katua Parolassa – Poliisi muistuttaa pimeällä liikkuvia

Hämeen poliisin apulaispoliisipäällikkö Reijo Tuovinen muistuttaa sekä autoilijoita että jalankulkijoita pitämään huolta valoista ja heijastimista.

35-vuotias kuljettaja törmäsi keskiviikkona iltapäivällä 80-vuotiaaseen Hattulassa. Onnettomuus sattui Kinnalantien ja Hattulantien välisessä risteyksessä noin puoli kuudelta Parolan keskustassa.

Iäkäs mies oli poliisin mukaan ylittämässä katua suojatiellä, kun pakettiauton kuljettaja ajoi paikalle. Auton vasen kulma osui jalankulkijaan, ja jalankulkija vietiin törmäyksen vuoksi sairaalaan. Omaisen mukaan jalankulkijalla oli yllään heijastinliivi.

Poliisi epäilee pakettiautoa ajanutta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta. Parhaillaan poliisi selvittää muun muassa sitä, mikä autoilijan vauhti oli törmäyshetkellä. Poliisin mukaan paikalla oli onnettomuuden aikaan todistajia.

Kuljettaja ei poliisin mukaan ollut paikkakuntalainen.

Useita tapauksia viime aikoina

Viime aikoina Hämeenlinnan ja Janakkalan seudulla on sattunut useita onnettomuuksia, jossa osallisena on ollut autoilija ja muu liikenteessä kulkenut.

Viime viikolla autoilija törmäsi aamuliikenteessä 14-vuotiaaseen pyöräilijään Hämeenlinnan Ruununmyllyssä. Poliisille autoilija kertoi, että aurinko esti näkemästä pyöräilijää.

Vastaavasti aiemmin tällä viikolla autoilija törmäsi mopoilijaan Hattulan Mierolassa. Mopoilija joutui sairaalaan.

Lue myös: Autoilija törmäsi 14-vuotiaaseen pyöräilijään Ruununmyllyssä: pyöräilijä lensi auton konepellille

Lue myös: Autoilija törmäsi mopoilijaan Mierolassa: 15-vuotias vietiin ambulanssilla sairaalaan

”Nyt eletään pimeimpiä aikoja”

Hämeen poliisin apulaispoliisipäällikkö Reijo Tuovinen muistuttaa kaikkia teillä liikkuvia pitämään huolta omasta näkyvyydestään.

– Nyt eletään vuoden pimeimpiä aikoja, sanoo Tuovinen ottamatta kantaa yksittäistapauksiin.

Tuovinen kehottaa autoilijoita pitämään huolta siitä, että autojen valot ovat kunnossa. Vastaavasti jalankulkijoita Tuovinen muistuttaa heijastimista ja pyöräilijöitä valoista. HäSa

 

Korjattu 31.10.2019 kello 14.34 viikonpäivä oikeaksi. Oikea tapahtumapäivä oli keskiviikko eikä torstai.

Lisätty 31.10.2019 kello 22.49 tieto, että Parolan onnetomuudessa olleella oli yllään heijastinliivi.

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic