Kanta-Häme

Pakkasella paleltumavaara

Ilmaisu ”ice cold days” eli jääkylmät päivät sisältää huomattavasti enemmän merkityksiä kuin ensikuulemalta arvaisi. Suomalainen olettaa, että ”jääkylmä” tarkoittaa pakkasasteita. Joku muu taitaa tarkoittaa viileähköä kevät- tai syyssäätä.

Saksalainen sukkahousuvalmistaja Kunert markkinoi Suomessakin vaatekappaletta nimeltä Warm Up juuri ”jääkylmiin päiviin”.

Näiden 60-denieristen sukkahousujen on määrä pitää sääret lämpiminä säässä kuin säässä ”ainutlaatuisen lämpökuidun” avulla. Tämä ihmeellinen kuitu nähkääs säilöö ruumiinlämpöä ja pitää sen avulla lämmön säärten pinnassa, vaikka keli olisi kuinka raaka.

Vai?

No – ei.

”Lämmittävät sukkahousut” ovat tänä keväänä päässeet ulos 15 asteen pakkasella, 8 asteen pakkasella ja parissa plus-asteessa.

Tulos: mitä enemmän pakkasta, sitä varmemmin tuntuu siltä, että ulkoilee paljain kintuin. Hyytävää. Viidentoista asteen pakkasessa jalat tuntuivat erehdyttävästi peittyneen huurteeseen. Kahdeksan pakkasastetta – hyi, kylmä.

Samalta tuntuu, jos lähtee pakkaseen missä tahansa 60-denierisissä säärenpäällysteissä.

Tulipa todennetuksi, ettei pakkassäällä kannata lähteä ulos hyppelehtimään sukkahousuissa, joissa ei ole rippustakaan vanhan kansan lämpökuitua – villaa.

Parissa lämpöasteessa lämpösukkisten kanssa menee ihan kivasti. Ja miksi ei menisi? Keväällä alkaa tarjeta missä tahansa neuloksissa, joiden denierlukema on yli 40.

”Lämmittävät” sukkikset saavat yhden porkkanan siitä ilosta, että näyttävät kelvollisilta, kestävät käyttöä ja selviytyvät useammasta kuin yhdestä pesusta.

Tämä kaikki nyt on kuitenkin vähintä, mitä miltä tahansa viittä euroa kalliiimmilta sukkahousuilta vaaditaan. (HäSa)

Lämmittävät sukkahousut:

yksi porkkana

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic