Kanta-Häme

Pako Linnasta-tapahtumien suosio kasvaa koko ajan

113 joukkuetta seikkaili Hämeen vanhassa linnassa.
Pako linnasta -tapahtuma onnistui lauantaina yli odotusten. Mukana olivat myös Ismo Raitanen (vasemmalla), Anna Mattila, Vilma Iso-Mustajärvi ja Salla Raitanen.

Hämeen linnasta yritti paeta lauantaina 113 joukkuetta. Loppuunmyytyyn tapahtumaan osallistui noin 500 henkeä eri puolilta Etelä-Suomea,

Kirsi Reinikka Fenix ohjelmapalveluista kertoo, että vastaavia tapahtumia järjestetään tänä vuonna Hämeen linnan lisäksi Olavinlinnassa sekä uutena myös Turun linnassa ja Tytyrin elämyskaivoksessa Lohjalla. Viime kesänä järjestettiin kolme Pako vankilasta -iltaa Vankilamuseossa Hämeenlinnassa.

– Tapahtumien suosio kasvaa koko ajan. Olen tullut siihen lopputulokseen, että meissä kaikissa asuu pieni seikkailija, Reinikka pohtii.

Suurin osa pakotapahtumaan osallistuneista on nuoria aikuisia tai lapsiperheitä. Alle 12-vuotiaat lapset eivät ole tähän asti voineet osallistua tapahtumaan, mutta nyt perheen jälkikasvu saa oman tapahtumansa.

– Lokakuussa Hämeen linnassa järjestetään lasten oma Pako linnasta -tapahtuma. Aikuisten tapahtuma Hämeenlinnassa on vuorossa vasta alkuvuodesta, Reinikka kertoo. HäSa