Kanta-Häme Hämeenlinna

Pakohuoneessa on nyt aina vara-avain ovenpielessä

Action Factory on skarpannut omia käytäntöjään Puolan traagisen pakohuoneonnettomuuden jälkeen.
Anna Kerälä, Laura Honkanen ja Tuulia Väisänen etsivät vihjeitä Action Factoryn pakohuoneesta helmikuussa 2015. Kuva: Markku Tanni

Hämeenlinnassa muun muassa porukkakisailuja, pakohuone -ja mysteeripelejä tarjoava Action Factory on varautunut hätätilanteisiin eri tavoin.

Pelimestari Lasse Pakarinen kertoo, että ryhmiltä on aiemmin kysytty, haluavatko ne ovenpieleen vara-avaimen, jolla pääsee huoneesta ulos kesken pelin. Monet eivät ole halunneet.

– Nyt ryhmiltä ei enää kysytä, haluavatko ne vara-avaimen. Se on aina paikallaan, Pakarinen kertoo.

Action Factoryssä on nykyisellään kahdeksan erilaista pakohuonetta. Huoneeseen suljettu ryhmä pyrkii vihjeitä etsimällä ja ratkomalla löytämään ulospääsytien. Kaikissa huoneissa ovi ei aukea varsinaisella avaimella, vaan erimerkiksi numeroyhdistelmällä tai muulla koodilla.

– Näiden huoneiden kohdalla joudumme nyt skarppaamaan vaihtoehtoisen avausmahdollisuuden kanssa, Pakarinen kertoo.

 

Pakohuoneissa on myös kameravalvonta, joten tarvittaessa pelin valvoja voi avata oven ulkopuolelta.

– Huoneiden lisäksi meillä on iso sokkelo ja pakoauto, joissa kameravalvontaa käytännön syistä ei ole. Niitä voidaan kuitenkin helposti valvoa kuulohavaintojen perusteella, Pakarinen kertoo.

Hän myös kertoo yrityksen ryhtyneen jo puolisentoista vuotta sitten tarjoamaan pakohuoneista kevennettyä versiota eli mysteeripelejä, joita ei pelata suljetussa huoneessa.

– Kaiken kaikkiaan sanoisin suomalaisten pakohuoneyritysten puolesta sen, että toimintamme on vastuullista. Meillä ei oleta suuria riskejä, pelimestari Lasse Pakarinen huomauttaa. HÄSA

 

Lue lisää:

Pakohuoneista pitää päästä tulipaloa pakoon – Sisäministeriö haluaa kartoittaa suomalaisten pakohuonepelien turvallisuutta