Kanta-Häme

Palanderin talon joulu alkaa lauantaina

Kotimuseo Palanderin talon joulunäyttelyssä tutustutaan sadan vuoden takaiseen joulutunnelmaan hämeenlinnalaisessa säätyläiskodissa.

Avajaisia vietetään lauantaina kello 12–16. Puolen tunnin välein alkavilla opastetuilla kierroksilla pääsee ihastelemaan museon runsasta interiööriä ja kuulemaan joulunajan tapaperinteestä ja historiasta. Esillä on hienoja kattauksia, jouluruokia, koristeita, vanhoja joulukortteja ja perinteinen joulukuusi. 

Joulu oli vuosisata sitten vuoden tärkein juhla, jonka valmistelut aloitettiin useita viikkoja etukäteen. Joululahjat tehtiin yleensä itse, mutta ne eivät olleet pääosassa. Joulu oli hiljentymisen aikaa, jolloin läheiset olivat tärkeitä ja erityisesti ruokiin panostettiin. 

Palanderin talossa joulua vietetään nyt jo 21. kerran ja näyttely on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin 8. tammikuuta asti. Museo on avoinna myös tapaninpäivänä ja loppiaisena, mutta suljettu jouluaattona, joulupäivänä ja uudenvuodenpäivänä.

Opastettujen kierrosten sijaan lauantaina 10.12. Palanderin talon jouluun tutustutaan omaan tahtiin kiertäen. Jokaisessa kotimuseon huoneessa on asiantunteva opas antamassa lisätietoa. Ottilian kamarissa pyörii nonstop-työpaja, jossa askarrellaan vanhan ajan joulukaramelleja. HäSa
 

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic