Kanta-Häme

Palanut Ossin Pulla lykkäsi taas avajaisia

Tammikuun tulipalon jälkeen vanhat leipomotilat jättänyt Ossin Pulla arvioi pitävänsä uuden leipomon avajaisia vasta heinäkuun alussa.

Ratasniityn Teollisuustielle tuleva uusi leipomo oli alun perin tarkoitus käynnistää jo toukokuussa. Sittemmin yrittäjä, toimitusjohtaja Ossi Tamminen lupaili avajaisia ennen juhannusta.

– Nyt tavoitteena on se, että viides päivä olisi viralliset avajaiset, Tamminen kertoo.

– Aika tiukalle se kyllä vetää. Savupiiput puuttuvat vielä, ja niiden toimituksesta on kiinni oikeastaan koko homma, yrittäjä jatkaa.

Aikataulun viivästyminen johtuu osittain liiasta optimismista, osittain vanhassa teollisuusrakennuksessa vastaan tulleista yllätyksistä.

– Hallia ei ollutkaan tehty piirrosten mukaan. Esimerkiksi pannuhuone oli tehty puurungosta ja ohkaisesta Gyproc-levystä, eikä huoneessa ollut minkäänlaista paloeristystä, toimitusjohtaja Tamminen sanoo.

Myös pihamaalla on ollut enemmän tekemistä kuin miltä näytti.

Ossin Pulla on toimittanut leipomotuotteita ruokakauppoihin, ruokaloihin ja lounaspaikkoihin. Sillä on lisäksi kaksi myymälää Hämeenlinnan Parolantiellä Kaurialassa ja Viipurintiellä Hätilässä. Myymälät ovat olleet kiinni.

Tamminen kertoo, että vakuutusyhtiön korvausten maksu loppui jo pari kuukautta sitten, jonka jälkeen yrityksen tulot ovat ehtyneet. Yritysasiakkaita ei kuitenkaan tiettävästi ole menetetty.

– Kovasti on ainakin tullut kyselyä entisiltä asiakkailta ja uusiltakin, Tamminen sanoo.

Ossin Pulla toimi aiemmin Aulangontiellä, kunnes tulipalo vaurioitti tiloja tammikuun lopulla. (HäSa)