fbpx
Kanta-Häme

Palava navetta herätti Hattulassa

Liekit tuhosivat pihanavetan täysin sunnuntaiaamuna Hattulassa. Ratontiellä sijaitsevan omakotitalon väki heräsi aamulla siihen, että pihapiirissä ollut noin 200 kerrosneliömetrin kokoinen vanha navetta oli tulessa. Talon asukkaat hälyttivät pelastuslaitoksen paikalle kello 7:n jälkeen.

Kanta-Hämeen pelastuslaitos vastasi tehtävään hälyttämällä paikalle kaikkiaan kolmetoista pelastusajoneuvoa, mutta koko kalustoon ei lopulta ollut tarvetta.

Tuleen syttynyt navetta oli jo ilmiliekeissä, kun palokunta saapui paikalle. Tuli oli ehtinyt levitä myös läheisiin puihin ja viereiseen vanhaan rehusiiloon sekä sähkötolppaan, minkä takia lähitaloilta katkesivat myös sähköt muutamaksi tunniksi. Sähköt saatiin kuitenkin palautettua sunnuntai-iltapäivään mennessä.

Navettaa oli käytetty varastona, jossa säilöttiin puutavaraa sekä muutama pieni moottoriajoneuvo. Kaikki irtaimisto tuhoutui palossa. Lisäksi navetan vieressä ollut vanha auto tuhoutui.

Henkilövahingoilta vältyttiin, ja palo saatiin hallintaan.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Juhani Sudenmaan mukaan palon syttymissyy oli sunnuntaina vielä epäselvä. Mikään ei kuitenkaan hänen mukaansa viitannut tuhopolttoon. Sekä poliisi että palokunta aloittavat palotutkinnan alkuviikosta. HÄSA

 

Päivitetty 13.9.2015 kl 14:36: Kirjoitusasua korjattu.

Menot