Kanta-Häme

Paljonko kertyi opintopisteitä? Kela kyselee opintojen edistymistä korkeakouluissa opiskelevilta

15 000 korkeakouluopiskelijaa saa selvityspyynnön. Selvitys on annettava 18. lokakuuta mennessä.
Hämeenlinnan Kela toimii tällä hetkellä kauppakeskus Goodmanissa.

Kela lähettää aiempaa useammalle korkeakouluopiskelijalle selvityspyynnön opintojen edistymisestä. Selvityspyyntöön pitää vastata viimeistään 18. lokakuuta mennessä. Helpoiten selvityspyyntöön voi vastata Kelan verkkoasiointipalvelussa.

Kelan arvion mukaan entistä suurempaan selvityspyyntöjen määrään on syynä viime lukuvuonna muuttunut edistymisen seurannan lainsäädäntö.

Seuranta koskee lukuvuotta 2017–2018 ja koko sitä aikaa, jonka opiskelija on opiskellut korkeakoulussa Suomessa.

Opintojen edistyminen on ollut riittävää, jos opintopisteitä on kertynyt keskimäärin vähintään 5 tukikuukautta kohti. Seurannassa tarkastellaan edeltävän lukuvuoden tai tarvittaessa koko opiskeluajan keskimääräistä opintopistemäärää. Lisäksi opiskelijan on pitänyt suorittaa viime lukuvuoden aikana vähintään 20 opintopistettä.

Vähimmäissuoritusvaatimus ei kuitenkaan koske lukuvuotta, jonka kevätlukukauden aikana opiskelija on aloittanut korkeakouluopintonsa tai on suorittanut korkeakoulututkinnon.

 

Kela harkitsee, onko opintojen riittämättömälle edistymiselle hyväksyttävä syy. Jos opiskelija ei vastaa selvityspyyntöön tai hänen esittämäänsä syytä ei hyväksytä, opintotuki lakkautetaan 1.1.2019 alkaen.

Selvityspyyntö on lähetetty 9 600 yliopisto-opiskelijalle ja 5 300 ammattikorkeakouluopiskelijalle. Vuosi sitten selvityspyynnön saajia oli 12 700, joista 7 400 opiskeli yliopistossa ja 5 300 ammattikorkeakoulussa. FL

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic