Kanta-Häme

Paljonko piparilippuja tuli?

Matkahuollon joulutempaus yllätti tiistaina. Matkustaja sai ilmaisen yhdensuuntaisen lipun piparkakkua näyttämällä. Ilmaisia lippuja oli varattu 500, mutta suosio oli niin suuri, että heti aamutuimaan Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Jukka Ylitalo lisäsi lippujen määrän 1000:een. Esimerkiksi Helsingissä Kampissa innokkaiden piparileipureiden jono luikerteli ulos saakka.

Paljonko pipareita tuli Hämeenlinnassa asiakaspalvelija Päivikki Korvenaho?

– Kyllä niitä tuli, eivätkä kaikki halukkaat saaneet ilmaista lippua. Kaikki meille varatut 20 lippua menivät jo aamulla ennen yhdeksää. Kyllä tämä suosio yllätti meidät kaikki.

Kuinka moni jäi nuolemaan näppejään, eikä saanut vaihdettua piparia matkalippuun?

– Muutamille jouduin sanomaan, että nyt on ainakin matkaksi evästä. Tosin muutamat jättivät tekemänsä piparit tänne meille, vaikka eivät enää saaneetkaan ilmaista matkalippua.

Matkahuolto määritteli, että piparilippujen pitää olla itse leivottuja, koristeltuja ja niistä tulee ilmetä lähtö- ja määränpää. Miten arvioitte sitä, että pipari on itse leivottu?

– Kun näitä katsoo, kyllä huomaa, että vaivaa on nähty.

Mitä pipareille tehdään?

– Kovin olemme niitä kuvanneet ja lähettäneet todisteita pääkallonpaikalle. Tässä ne ovat korissa. Katsotaan nyt, syödäänkö ne jossain vaiheessa vai mitä. (HäSa)