Kanta-Häme

Pälkäneen johtoon äänestettiin Janita Koivisto

Pälkäneen uusi kunnanjohtaja on yhteiskuntatieteiden maisteri Janita Koivisto, 41. Valtuusto valitsi hänet virkaan torstaina.

Koivisto oli myös kunnanhallituksen esitys kunnanjohtajaksi. Valtuuston kokouksessa Risto Lindholm (sd.) kuitenkin esitti, että kunnanjohtajaksi tulisi valita Hausjärven hallintojohtaja Aleksi Heikkilä. Heikkilää kannattivat puheenvuoroissaan myös Tero Ahlqvist (ps.) ja Timo Ailio (sd.).

Suljetussa lippuäänestyksessä Koivisto sai 18 ääntä ja Heikkilä 9 ääntä.

Koivisto tuttu myös Hauholta

Janita Koivisto on työskennellyt Pälkäneen kunnassa syksystä 2009 lähtien. Ensin hän oli perusturvajohtaja ja tämän vuoden alusta lähtien hallintojohtaja.

Kun nykyinen kunnanjohtaja Esko Arasalo jäi vuorotteluvapaalle ja vuosilomalle kesäkuun alussa, Koivisto nimitettiin hänen sijaisekseen.

Vuosina 2007–2009 Janita Koivisto työskenteli Kangasalan kunnassa vanhus- ja vammaispalvelujen johtajana. Hauhon kunnan sosiaalijohtaja hän oli vuosina 2002–2007.

Kunnanjohtajan virkaan tuli 14 hakemusta ja kaksi suostumusta. Haastateltaviksi valittiin viisi henkilöä ja psykologisiin testeihin kolme (Koivisto, Heikkilä ja Anne Heusala).

Nykyinen kunnanjohtaja Esko Arasalo jää eläkkeelle joulukuun alussa. (HäSa)

Menot