Kanta-Häme

Palkinto kovasta työstä

Hämeenlinnalainen malli Mariina Keskitalo viettää parhaillaan muutaman viikon ansaittua hengähdystaukoa ja lomaa kotikaupungissaan.

Alkusyksyn ajan häntä työllisti muotimaailman kova nelikko eli kansainväliset muotiviikot. Kierros alkoi New Yorkista ja eteni Lontoon ja Milanon kautta Pariisiin.

Muotimaailman tietoisuuteen kahden vuoden aikana ampaissut Keskitalo iloitsee siitä, että vaikka töistä pääosa on ollut ulkomailla, hänen uurastuksensa on huomattu myös kotimaassa.

Keskitalo palkittiin viime viikolla Helsingissä järjestetyssä Elle Style Awards -gaalassa vuoden mallina. Palkintokriteereissä mainitaan Keskitalon persoonallinen ulkonäkö ja kova työmoraali, ja hänelle ennustetaan pitkää ja menestyksekästä uraa.

– Kuulin palkitsemisesta jo kesäkuussa kesken castingpäivän, kun olin kuukauden töissä Lontoossa. Ensimmäisenä nousi mieleen kysymys, että miksi juuri minä. Suomessa on paljon hyviä malleja, ja palkitseminen on todella suuri kunnia. Itselle se kolahti oikeastaan vasta, kun gaala tuli viikonloppuna telkkarista, kertoo Keskitalo Hämeen Sanomille.

Suunnitelmia hankala tehdä

Mariina Keskitalo kertoo sopeutuneensa hyvin mallin työn arkeen eli siihen, että pitkän tähtäimen suunnitelmia on hankala tehdä ja vielä hankalampi toteuttaa. Hän ei esimerkiksi nyt kotona lomaillessaan tiedä, mikä työtehtävä on seuraavaksi edessä.

– Saattaa olla jotain New Yorkissa tai Pariisissa. Itse voi totta kai esittää toiveita ja kertoa, jos jokin ajankohta on hankala. Mutta tämä on työtä ja sitä pitää olla valmis tekemään silloin, kun sitä on tarjolla.

Myös läheiset ovat kuulemma tottuneet ja sopeutuneet siihen, että Keskitalon suunnitelmat saattavat muuttua yhtäkkiä.

– Kaverit tietävät, että jos en pääse tulemaan johonkin, se johtuu työstä eikä siitä, ettenkö haluaisi tulla.

Mariina Keskitalo päätyi mallin uralle sattumalta, kun myös mallina työskentelevä Satu Jasmin Jalo huomasi pitkän ja hoikan tytön Wanaja-festareilla kesällä 2012.

Keväällä 2013 hän lähti ”näytille” New Yorkissa sijaitsevaan mallitoimistoon. Ensimmäinen iso työ oli kesäkuussa 2013 Balenciagalle tehdyt kuvaukset ja näytös.

Elle Style Awarde -gaalassa palkittiin voittajat 12 kategoriassa, kuten vuoden suunnittelija, muotilegenda ja pukeutujat. Gaala televisioidaan uusintana Avalla perjantaina 24.10. kello 13.35 alkaen. (HäSa)