Kanta-Häme

Palloiluhalli ratkaisisi tilapulan

Lopella kartoitetaan ensi vuonna, miten kirkonkylän yhä paheneva liikuntatilojen puute ratkaistaan. Ennalta on pohdiskeltu vaihtoehtoina niin monitoimihalli Elmolan laajentamista kuin erillisen kevytrakenteisen palloiluhallin rakentamista.

– Harrastajat ja käyttäjät saavat kertoa näkemyksensä tarpeistaan ja myös toteutustavoista. Tarvekartoitus tehdään yhteistyönä mahdollisimman laajan joukon kesken, kertoo kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Tuula Pirinen.

Elmola karsittiin pieneksi

Elmolaa arvosteltiin heti uutena, sillä monitoimihallin kenttää supistettiin suunnitteluvaiheessa liian pieneksi. Se ei kelpaa salibandyn viralliseksi pelikentäksi. Lopen Floorball Team LFT:n menestyksen myötä paineet virallisen kentän saamiseen ovat kasvaneet.

Päivällä Elmolan liikuntahallin ja jumppa-, tanssi- ja kulttuurikäyttöön tarkoitetun Loppisalin ajasta kilpailevat koulut, päiväkoti ja esikoulu, mutta myös liikuntatoimen jumppa ja eläkeläisseurat. Iltavuorot jaetaan urheiluseuroille ja yhdistyksille.

Seurojen sana kuuluu

Seurojen yhteistyölle on luotu jo vankka pohja, sillä yhdistykset ja seurat istuvat joka vuosi yhteisen pöydän ääreen kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen kanssa jakamaan Launosten ja Läyliäisten liikuntatilojen, Elmolan ja Loppisalin niukat salivuorot.

– Kun seurojen edustajat sopivat käyttöajoista kasvotusten, neuvotellaan sopuisammin kuin jos virkamiehet jakavat vuorot, Tuula Pirinen kertoo.

Vuorojen jako on kireää, sillä alkuillat annetaan lasten ja nuorten harrastuksille. Aikuisille jäävät iltojen viimeiset lepakkovuorot. Vuoroja tarvitaan sählyn lisäksi lento-, sulka- ja koripalloilijoille, miesten ja naisten voimisteluryhmille ja jopa yleisurheilijoiden kuntotreeneihin.

Tarveselvitys palloiluhallin tiloista tehdään ensi vuonna. Kunnan talousarviossa on selvitykseen varattu 10 000 euroa. (HäSa)