Kanta-Häme

Pallottelu Karan koulun lakkautuksella jatkuu

Karan alakoulun lakkautus pyyhittiin jo toistamiseen Hausjärven virkamiesten säästölistalta.

Kunnanhallitus äänesti tiistai-illan istunnossaan Karan koulun lakkautuksesta, kun Satu Hietanen (kesk.) esitti, että valtuuston jo elokuussa tekemä päätös pitää eli koulu poistetaan säästöpaketista.

Hallituksen jäsenistä viisi asettui Karan koulun säilyttämisen kannalle, kolme kannatti lakkautusta ja yksi äänesti tyhjää.

Kokouksessa ei saatu talousarvion käsittelyä vielä valmiiksi, vaan säästöjen etsiminen ja käsittely jatkuu edelleen.

Esillä isot säästöt

Karan koulun lakkautus oli jo mukana talouden tasapainottamissuunnitelmassa, joka laadittiin harkinnanvaraisen valtionosuuden hakemusta varten.

Koulun sulkemisesta ensi kesänä on laskettu syntyvän ensi vuonna 45 000 ja seuraavana vuonna 93 000 euroa säästöjä. Ensi vuoden talousarvioluonnoksessa esitetään kaikkiaan 115 000 euron säästöjä, jotka lakkauttavat myös Ryttylän kirjaston ja asiointilinjan.

Parakit eivät houkuttele

Karan koulun toiminta loppuu joka tapauksessa, kun Ryttylän koulun laajennus ja remontti valmistuu kahden tai kolmen vuoden kuluttua. Karan oppilaat siirtyvät Ryttylän kouluun.

Karan koulun lakkauttaminen sovittua aikaisemmin on saanut oppilaiden vanhemmat takajaloilleen. Vanhemmat eivät hyväksy lasten siirtämistä keskelle remonttityömaata, jossa koulua joudutaan käymään parakeissa.

Kunnan virkamiehiltä on kysytty, miksei Ryttylästä voida siirtää remontin ajaksi oppilaita Karan kouluun, jossa riittää tilaa eikä parakkiratkaisuja tarvita.

Karan vanhempainyhdistys on kutsunut kunnan päättäjät ja johtavat virkamiehet Karan koululle yleisöiltaan tentattaviksi tänä iltana eli keskiviikkona 27. marraskuuta. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic