Kanta-Häme

Palmiasta tulossa Riihimäen keittiö

Riihimäen kaupungin koulujen ja päiväkotien ruokien valmistajaksi on valittu Helsingin kaupungin omistama Palmia. Tarjouskilvassa eroa Fazer Foodin kalliimpaan hintaan on noin 300 000 euroa vuodessa.

– Tarjousten valmistelijan näkökulmasta tässä ei olisi ollut perusteita keskeyttää hankintaa. Tarjoukset olivat asianmukaisia, laadukkaita ja Palmian hinta kaupungin edun mukainen. Myös Fazerin tarjous jäi edullisemmaksi kuin kaupungin oma tuotanto, johon olisi rakennettava uusi keskuskeittiö, arvioi tekninen johtaja Jouko Lehtonen.

Palmia voitti niukasti edullisuudellaan ja laatupisteillään Fazer Foodin.

Kymmenen vuoden sopimusaikana ruokatuotanto tulee maksamaan kaupungille kaikkiaan noin 25 miljoonaa euroa Palmian toteuttamana.

Kouluilla, päiväkodeissa ja henkilöstöravintoloissa syödään päivittäin 4 700 lounasta ja 1 000 välipalaa.

Aterioiden valmistusta on mahdollista jatkaa Peltosaaren koulun keskuskeittiön tiloissa vuoden 2019 loppuun saakka, mutta sen jälkeen peruskorjattavan rakennuksen keittiö poistuu käytöstä ja ruuanvalmistukseen on löydyttävä korvaavat tilat.

Kaupungin ruokahuollon 36 hengen siirtymisen valmistelut vanhoina työntekijöinä uudelle työnantajalle käynnistyvät heti, kun sopimukset on allekirjoitettu. Ruokahuolto siirtyy Palmialle vuoden vaihteessa.

Ruokahuollon ulkoistamisesta olisi normaalisti Riihimäellä päättänyt sivistystoimen johtaja, mutta hän käytti mahdollisuuttaan siirtää isosta hankinnasta päättämisen kaupunginhallitukselle.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti lopullisesti valinnan ylimääräisessä kokouksessaan maanantaina.

Myös Hämeenlinnan kaupunki myi keväällä ruokahuollostaan vastaavan liikelaitoksensa Tekmen Palmialle. HÄSA

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic