Kanta-Häme

Paloasemaa esitetään peruskorjattavaksi

Kutalantiellä sijaitseva paloasema tarvitsee peruskorjauksen.

Paloasema on rakennettu vuonna 1984, ja siinä on havaittu paljon toiminnallisia sekä rakenteellisia puutteita.

Vuosien saatossa aseman tiloja on muokattu henkilöstön ja kaluston tarpeiden mukaan, jonka seurauksena esimerkiksi varasto- ja työtiloista on tehty toimisto- ja sosiaalitiloja.

Suurin ongelma henkilöstön kannalta on rakennuksen sisäilmanlaatu. Pelastusjohtaja Esa Pulkkisen mukaan sisäilma ei ole kuitenkaan aiheuttanut merkittävää oireilua.

– Ainakaan henkilöstön sairauslomien ja sisäilman välillä ei ole todettu syy-yhteyttä.

Ilmanvaihdon ja pakokaasupoistojärjestelmän uusimistyön piti alkaa jo viime vuonna, mutta tuolloin todettiin, ettei sitä voitu toteuttaa kunnostusmäärärahojen puitteissa.

Tuolloin teetetyn selvityksen mukaan ilmanvaihdon koneiden, kanavistojen ja pakokaasujärjestelmän asentaminen olisi vaatinut suuren rakenteiden purkutyön.

Pelastusjohtaja Esa Pulkkisen mukaan työ on parempi sisällyttää koko rakennuksen peruskorjaukseen.

– Talon on rakennettu erinomaisesti aikansa määräysten mukaan. Loppukäyttäjänä näemme, että peruskorjauksella rakennus voi palvella jatkossakin hyvin palolaitoksena, Pulkkinen sanoo.

Paloaseman kiinteistön omistaa Hämeenlinnan kaupunki, ja pelastuslaitos on siinä vuokralla.

Pelastuslautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan 2. kesäkuuta.

Pelastusjohtaja ehdottaa, että pelastuslautakunta esittää kaupungille peruskorjauksen hankesuunnittelun käynnistämistä ja määrärahan varaamista suunnitelman teettämiseksi ja rakennuksen peruskorjausta varten.

Peruskorjauksen mahdollisista kustannuksista ja aikataulusta ei ole vielä tietoa. HÄSA

Päivän lehti

8.7.2020