Kanta-Häme

Palokunnankatu korjataan kesällä

Kuoppainen ja töyssyinen Palokunnankatu pannaan kuntoon vihdoin ensi kesänä, tosin ensi vaiheessa vain linja-autoaseman kohdalta.

– Sehän on ihan hirveässä kunnossa, bussit hajoavat, puuskahtaa tilaajapäällikkö Eeva-Liisa Dahlberg Hämeenlinnan kaupungilta.

Remontin on tarkoitus alkaa ensi toukokuussa, ja se on määrä saada valmiiksi ennen seuraavaa talvea.

Nupukivipäällyste vaihtuu Sibeliuksenkadun ja Linnankadun välillä suurimmaksi osaksi asvalttiin, mutta nupukiveäkin jää pysäkkien ja suojateiden kohdalle.

Pysäkkejä varten rakennetaan taskuja. Linja-autoaseman puoleisella sivulla säilyvät nykyiset kolme pysäkkiä, mutta Palokunnantalon puolelle tulee kaksi uutta pysäkkiä. Ne sijoittuvat Palokunnantalon molemmin puolin.

Palokunnantalon ja Sibeliuksenkadun välillä on nykyään muutama parkkipaikka. Ne jäävät uusien pysäkkien alle.

– Myös risteysalueiden turvallisuutta parannetaan. Katuja kavennetaan suojateiden kohdalla, Dahlberg selvittää.

Näin lyhennetään jalankulkijan kadunylitysmatkaa. Samalla estyy se, että autot mahtuisivat ajamaan rinnakkain.

Palokunnankadusta on visioitu joukkoliikennekatua, joka vaatinee muitakin muutoksia. Linja-autoaseman kohta on joka tapauksessa keskeisin osa tulevaa joukkoliikennekatua.

– Tässä vaiheessa Palokunnankadulle ei ole tulossa muita korjauksia. Nyt tehdään vain tämä yksi pätkä, ja loput katsotaan myöhemmin.

Joka tapauksessa Palokunnankadun pohjoiselle puolelle tulevat kaksi pysäkkiä tarkoittavat sitä, että bussit kulkevat tulevaisuudessa myös lännen suuntaan Palokunnankatua pitkin. Vielä ei ole selvillä, milloin bussiliikenteen reitit muuttuvat.

Remontin tarkasta aikataulusta ei ole tässä vaiheessa tietoa.

– Sehän ei ole pitkä pätkä, mutta verkostotyöt vaativat aikaa, ja tietysti se, että työ joudutaan tekemään niin, että pääsy pihoille ja tonteille onnistuu.

Tässä vaiheessa sekään ei ole tiedossa, miten bussien kulku onnistuu kunnostuksen aikana.

– Harkitsemme sitä, että bussit koukkaisivat linja-autoasema-alueen läpi ja muu liikenne siirrettäisiin muualle.

Muun remontoinnin lisäksi viemäri-, kaukolämpö- ja kaapeliverkkoja mahdollisesti uusitaan. Vähintäänkin ne pitää suojata.

Kaupungin yhdyskuntalautakunta on hyväksynyt remonttialuetta koskevan katusuunnitelman. HäSa

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic