fbpx
Kanta-Häme

Palo hallussa – Paloturvallisuusviikko kannustaa huolehtimaan ikäihmisten turvallisuudesta

"Aikuiset lapset tai mikseivät myös sopivan ikäiset lapsenlapset voivat ottaa koppia mummon tai papan paloturvallisuuden parantamisesta. "
Paloturvallisuusviikolla huolehditaan erityisesti ikäihmisten turvallisuudesta, jotta heidän kotiinsa ei tarvitsisi kutsua paloautoa. Kuvituskuva. Kuva: Tuomela Tapio
Paloturvallisuusviikolla huolehditaan erityisesti ikäihmisten turvallisuudesta, jotta heidän kotiinsa ei tarvitsisi kutsua paloautoa. Kuvituskuva. Kuva: Tuomela Tapio

Tänä vuonna Paloturvallisuusviikon (21.11.–1.12.) teemana on läheisten ihmisten paloturvallisuudesta huolehtiminen. Kampanjalla halutaan kiinnittää huomiota varsinkin ikäihmisten paloturvallisuuteen, sillä he ovat yliedustettuina palokuolemissa.

Paloturvallisuusviikon kampanjaväki haluaa parantaa niiden ikäihmisten kodin turvallisuutta, jotka asuvat kotonaan ja joiden toimintakyky on rajallinen.

Puolet palokuoleman uhreista on yli 60-vuotiaita. Tie paloturvallisuuden parantamiseen käy heidän lähipiirinsä kautta.

Huolehdi mummon ja papan paloturvallisuudesta

Viikon sloganina on Palo hallussa. Tunnuslauseella haastetaan kaikkia suomalaisia ottamaan koppi läheistensä paloturvallisuudesta.

– Aikuiset lapset tai mikseivät myös sopivan ikäiset lapsenlapset voivat ottaa koppia mummon tai papan paloturvallisuuden parantamisesta. Kiellettyä ei ole tuumiskella naapurinkaan kodin paloturvallisuusasioita, sanoo tiedotteessa viestinnän asiantuntija Juha Hassila Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Paloturvallisuusviikon lippulaivana on Päivä Paloasemalla -tapahtuma. Paloasemilla on vieraillut vuosittain yli 100 000 henkilöä.

Tänä vuonna Päivä Paloasemalla toteutetaan ainutlaatuisena virtuaalisena vierailuna paloasemalle. Oppaana asemalla toimivat Viivi Pumpanen ja Esko Eerikäinen.

Paloturvallisuusviikon taustaryhmän muodostavat Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, pelastuslaitokset, Pelastusliitot, sisäministeriö, EHYT ry, Kirkkohallituksen Diakonian ja sielunhoito, Suomen Kiinteistöliitto, Suomen Omakotiliitto, Suomen Palopäällystöliitto, ja Nuohousalan Keskusliitto.

Menot