Kanta-Häme

Palveluseteleillä saa kohta fysioterapiaa

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ottaa ensi vuoden alussa käyttöön palvelusetelin, jolla potilaat voivat ostaa yksityistä fysio- ja toimintaterapiaa.

Palvelusetelillä sairaanhoitopiiri sitoutuu maksamaan tietyn osan terapiasta. Seteleitä myönnetään potilaille tammikuun alusta alkaen.

Tänään torstaina käynnistyy palveluntuottajien haku. Jos fysio- ja toimintaterapeutti haluaa olla käytettävissä ensi vuoden alusta alkaen, hakemus tulee toimittaa sairaanhoitopiirille viimeistään marraskuun loppuun mennessä.

Hakemukset jätetään sairaanhoitopiirin kotisivujen kautta. Fysio- ja toimintaterapiaa tuottava yritys voi sijaita muuallakin kuin Kanta-Hämeessä.

Lääkäri päättää setelin saajat

Sairaanhoitopiirin lääkäri päättää, kenelle palveluseteli annetaan. Potilaalla on oikeus päättää, ottaako hän setelin vastaan vai ei. Sen sijaan potilaalla ei ole ehdotonta oikeutta vaatia palveluseteliä, vaan asia ratkaistaan tapauskohtaisesti tutkimusten ja hoidon tarpeen perusteella.

Potilas voi itse valita sopivan yrityksen sairaanhoitopiirin hyväksymien palveluntuottajien joukosta. Yksityinen palveluntuottaja veloittaa palvelusta oman hinnastonsa mukaan, ja sairaanhoitopiiri maksaa palvelut setelin arvoon asti. Loppu jää potilaan maksettavaksi.

Lapsipotilailla ei ole omavastuuosuutta, vaan sairaanhoitopiiri vastaa kaikista kustannuksista. (HäSa)

Päivän lehti

8.4.2020