Kanta-Häme

Palveluseteli käyttöön joulukuussa

Vammaispalveluissa palveluseteli otetaan käyttöön joulukuun alusta lähtien.

Terveyden ja toimintakyvyn lautakunta (tetola) päätti kesäkuussa, että palveluseteli tulee yhdeksi vaihtoehdoksi vammaispalveluissa henkilökohtaisen avustajan palkkaamiseen ja omaishoidon vapaiden järjestelyissä kotiin annettavien palveluiden hankintaan.

Lautakunta päätti tiistaina palvelusetelien arvosta. Päiväaikaan arvo on 25 euroa tunnilta. Yölisä klo 23-6 väliseltä ajalta on 25 prosenttia setelin arvosta.

Lisäksi sunnuntaina setelin arvo on kaksinkertainen arkipäivään verrattuna.

Tuottajia etsitään

Lähiaikoina kaupunki kartoittaa kriteerit täyttäviä palveluntuottajia. Heidät kaikki voidaan valita palvelusetelituottajiksi. Heidät listataan hakemistoon, josta asiakkaan on mahdollista valita oma palveluntuottajansa.

– Pääsääntö on yhä se, että asiakas on työnantaja ja laskuttaa kaupungilta. Palveluseteli antaa kuitenkin asiakkaalle vaihtoehtoja, tilaajapäällikkö Tuulikki Forssén toteaa.

Palvelusetelikokonaisuuden järjestää ja hallinnoi Smartum oy. Se loi muutamia vuosia sitten Suomen ensimmäisen sähköisen palvelusetelimallin. Ratkaisussa Smartum toimii kunnan, palveluntuottajan ja asiakkaan välisenä maksuoperaattorina.

Tuulikki Forssén kertoo, että palveluntuottajia koulutetaan marraskuun alkupuolella operoimaan Smartumin kanssa.

– Joulukuun alussa palvelusetelin pitäisi olla käytössä. (HäSa)

Päivän lehti

17.1.2020