Kanta-Häme

Palvelusetelipäätös uuteen harkintaan

Kaupunginhallitus ottanee käsiteltäväkseen yksityistä päiväkotihoitoa koskevan palvelusetelipäätöksen, jonka lasten ja nuorten lautakunta (lanula) teki aiemmin tässä kuussa.

Lanulahan päätti muun muassa, että noin yhdeksän kuukauden ajan jatkunut Tarvasmäen päiväkotia koskenut palvelusetelikokeilu saisi jatkua.

Niin ikään lautakunta päätti, että yksityisen päivähoidon osuutta seurataan ja että yksityisen päivähoidon osuus päivähoidossa olevista lapsista saisi olla korkeintaan 20 prosenttia.

Nyt kaupunginlakimies esittää maanantaina kokoontuvalla kaupunginhallitukselle, että hallitus ottaisi tämän asian käsiteltäväkseen ja kumoaisi lanulan päätöksen. Niin ikään hän esittää, että kaupunginhallitus palauttaisi asian lautakunnan uudelleen käsiteltäväksi.

Lisäksi esitetään, että lanulan päätöksen perusteluksi on esitettävä laskelmat päivähoidon tuotantovaihtoehtojen kustannuksista.

Tarvasmäen yksityisessä Touhula-päiväkodissa palveluseteliä on kokeiltu viime elokuusta alkaen, ja keväällä kokeilun piirissä oli lähes 70 lasta.

Palvelusetelillä yksityinen päiväkotihoito on asiakkaalle täsmälleen samanhintaista kuin kunnallinenkin hoito, eli kaupunki kustantaa hinnanerotuksen. (HäSa)

Päivän lehti

3.7.2020