Kanta-Häme

Palvelutalon rakentaminen alkaa huhtikuussa

Uuden vanhusten palvelutalon rakentaminen alkaa huhtikuussa Turengin Kyterissä. Aikataulu on venynyt, sillä kesällä vielä puhuttiin, että rakentaminen voisi alkaa jo lokakuussa.

Talon rakentaminen kestää 13–14 kuukautta, joten palvelutalo valmistunee touko-kesäkuussa 2015.

Kunta vastaa toiminnasta

Perusturvalautakunta päätti kesällä, että talon rakennuttaa Avain Rakennuttaja oy. Kunta myy sille myös tontin. Myöhemmin kunnasta tulee Avain Rakennuttajan vuokralainen. Kaiken toiminnan, kiinteistönhoitoa lukuun ottamatta, talossa hoitaa kuitenkin kunta.

Tulevista asukkaista tulee siten kunnan vuokralaisia, ja työntekijät ovat kunnan palkkalistoilla.

Asuntoja taloon tulee 60. Ainakin osa niistä on yhdistettävissä toisiinsa, joten taloon saadaan tarvittaessa asuntoja myös pariskunnille. Työntekijöitä taloon tulee 30.

Asuntoja ja yhteisiä tiloja

Rakennuksesta tulee kaksikerroksinen hissitalo. Palvelutaloon suunnitellaan myös yhteisiä tiloja kuten kuntosali, monitoimitila, ruokailutilat ja saunat. Talon suunnittelu on vielä kesken.

– Talosta tulee samantapainen kuin Avain Rakennuttajan Lahdessa sijaitsevasta palvelutalosta. Suunnittelusta vastaa rakennuttajan valitsema arkkitehtitoimisto, mutta suunnittelua tehdään yhteistyössä kunnan kanssa, kertoo perusturvajohtaja Matti Valtonen.

Uusi nimi kilpailulla

Talosta on tähän asti puhuttu Toffela-kotina (tai Toffelakotina), mutta se on ollut vain työnimi. Kunta aikoo pian järjestää palvelutaloa koskevan nimikilpailun.

Uusi palvelutalo korvaa nykyisen, 28-paikkaisen Tohvelakodin.

Palvelutalohanke saa Aran eli asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskukselta korkotukilainan. Laina menee rakennuttajalle. Ara teki päätöksensä syyskuun alkupuolella. (HäSa)