Kanta-Häme

Palvelutalosäätiö myi Lepolan vuokratalot

Janakkalan palvelutalosäätiö on myynyt Lepolan vuokratalot Tervakoskella. Uudeksi omistajaksi tulee perustettava yhtiö, jonka omistajiin kuuluu mm. hausjärveläinen yrittäjä Pekka Raehalme.

Lepola käsittää 20 pientä vuokra-asuntoa, jotka on tarkoitettu erityisesti vanhuksille. Kaikki asunnot yhtä lukuun ottamatta on vuokrattu. Asunnot sijaitsevat neljässä yksikerroksisessa rakennuksessa.

Vuokranantajan nimi muuttuu

– Asukkaiden asema pysyy ennallaan. Vain vuokranantajan nimi muuttuu, sanoo Palvelutalosäätiön toiminnanjohtaja Pirjo Paloneva.

Palvelutalosäätiö alkoi miettiä Lepolan tulevaisuutta viime vuoden keväällä. Silloin säätiö haki taloille vapautusta aravarajoituksista.

Nyt kun aravarajoituksia ei enää ole, vuokranantaja voi entistä vapaammin päättää vuokrista.

Lepolan myymistä säätiö alkoi harkita viime syksynä.

Janakkalan palvelutalosäätiön omistukseen jää vanhuksille tarkoitetut Tervakosken Elsakoti, Turengin Tohvelakoti sekä vammaisille tarkoitetut Honkakoti ja Mäntykoti Turengissa.

Elsakoti säätiön ykköskohde

Lepolaa säätiö ei halunnut enää pitää, sillä talot vaatisivat remonttia.

– Elsakodin laajennus alkaa elokuussa, eikä säätiöllä ole mahdollisuutta toteuttaa samaan aikaan muuta rakentamista, Paloneva sanoo.

Elsakoti on nykyään 10-paikkainen, ja se saa 20-paikkaisen laajennusosan. Paloneva korostaa, että säätiö haluaa panostaa ympärivuorokautiseen hoivaan, jota Elsakoti tarjoaa.

Lepolan talot on rakennettu 1930–1950-luvuilla. Ne on suojeltu niin, ettei julkisivuja saa muuttaa. Rakennuttaja oli Tervakoski oy. Alun perin asunnot oli tarkoitettu yhtiön eläkeläisille. (HäSa)