fbpx
Kanta-Häme

Palvelutalosta kuoriutui majatalo

Syksystä saakka tyhjillään olleen entisen palvelutalon tiloissa Iittalan Lasitehtaantiellä on uutta elämää.

Vanhasta lasitehtaan konttorista, jossa myöhemmin hoiva-, kuntoutus-, ja asumispalveluja tarjoava Mikeva oli vuokralla, on kuoriutumassa Gasthaus Lasihovi -nimeä kantava majatalo.

Majatalotoimintaa käynnistävä Mikko Särkiniemi on myös pitkän linjan hoitoalan yrittäjä, joka oli perustamassa Lasitehtaantielle palvelutaloa vuonna 2004.

Hän oli osakkaana palvelutalon toimintaa pyörittäneessä Mikon Kuntoutuskodit -osakeyhtiössä.

Rakennus on Särkiniemen toisen yrityksen, Piso Piso oy:n omistuksessa. Kalvolan kunta takasi 40 prosenttia 600 000 euron hankinta- ja remontointikuluista vuonna 2003 asumispalveluyksikön käynnistämiseksi.

– Tyhjentyneille tiloille oli keksittävä uutta käyttöä lainan lyhentämiseksi, kun Mikeva siirsi asukkaat ja irtaimiston muualle, majatalotoimintaa käynnistävä Särkiniemi kertoo.

Mikevan johtaman Kalvolakotien toiminta siirtyi jo viime syksynä Hämeenlinnan Hultintupaan.

Hihat ovat heiluneet koko kesän palvelutalosta majataloksi modifioimisen yhteydessä. Yleisissä tiloissa, ravintolassa ja 19 huoneen somistamisessa on ollut tekemistä.

– Pääasiassa työ on ollut kittaus- ja maalauspainotteista. Vitivalkoinen ei vain toimi hotellissa ja ravintolassa.

Entisestä palvelutalosta ovat jäljellä hätänumeroon kytketyt palovaroittimet sekä vanha valvontajärjestelmä. Särkiniemi vakuuttaa, ettei Gasthausin asiakkaita kuitenkaan vahdita isoveli-tyyliin.

– Asiakkaamme tulevat ja menevät vapaaehtoisesti. Kulunvalvontaa seuraamme kuitenkin turvallisuuden takia.

Lähes kaikilta nettivaraussivustoilta löytyvä majatalo on suunnattu pääasiassa isoille, ulkomailta tuleville asiakasmassoille. Puolenkuun tienoilla Gasthaus täyttyy kiinalaisista.

– Kiinalaisten Suomen-matkailu on kolminkertaistunut viime vuosiin nähden. Toki suomalaisetkin ovat tervetulleita, kaksikko sanoo.

Liiketoiminta majatalossa perustuu ruuan ympärille, eli ravintolatoimintaan.

– Kaikki muu tulee kylkiäisenä. Tarjolla on ainakin syvänmerenkaloja ja lähiruokaa. Lounasravintolaa ei ainakaan aluksi ole tulossa.

Särkiniemi luottaa à la carte -keittiön vetovoimaan. Nimeä Särkiniemi ei vielä halua paljastaa, mutta kokki on kuulemma Etelä-Suomen ainoita, jolla on ranskalaisen keittiön vitjat.

– Menun suunnittelu tapahtuu ruokailun ehdoilla, ei hinta edellä. Annokset eivät ole varmasti halvimmasta päästä, mutta ne jäävät varmasti mieleen.

Lauantaina avajaisiaan yksityistilaisuudella viettävä majataloon palkataan jatkossa yhdestä viiteen työntekijää. Maanantaina Gasthaus Lasihovi avataan virallisesti. HÄSA

Menot