Kanta-Häme

PAM laajentaa lakkoja ja iskee nyt K-ryhmään: Citymarketit ja Keskon logistiikka mukaan helmikuun lopulla

Lakko alkaisi S-ryhmässä viikkoa aiemmin. Neuvotteluissa hiertävät kiky ja vuokratyö.
Pamin lakko kohdistuisi ensimmäisellä viikolla muun muassa Prismoihin ja toisella viikolla Citymarketeihin. Kuva: TONI REPO
Pamin lakko kohdistuisi ensimmäisellä viikolla muun muassa Prismoihin ja toisella viikolla Citymarketeihin. Kuva: TONI REPO

Jos kaupan alalla alkaa lakko, se kohdistuu ensimmäisellä viikolla S-ryhmään ja toisella viikolla K-ryhmään. Palvelualojen ammattiliitto PAM ilmoitti lakon laajentamissuunnitelmasta perjantaina.

Laajentuminen koskee Keskon logistiikkaa ja K-Citymarket -tavarataloja.

Maanantaina 24.2. lakkoon menisivät K-ryhmän keskuslogistiikka sekä terminaalit Tampereella, Turussa, Kuopiossa ja Oulussa. Lisäksi lakkoon kuuluisivat Keskon pakastevarasto ja Kespron noutotukut.

Käytännössä kokonaisuus halvaannuttaisi todennäköisesti kauppaketjun koko jakelun.

Saman viikon torstaina lakko laajenisi kaikkiin K-Citymarketeihin ja jatkuisi perjantain ja lauantain väliseen yöhön. Lakossa olisivat sekä käyttö- että päivittäistavaroihin liittyvät työt.

Monta kiistakohtaa

Jo aiemmin ilmoitetut lakot koskevat S-ryhmän logistiikkaa ja Prisma-tavarataloja viikolla 8 eli viikkoa K-ryhmään kohdistuvia toimia aikaisemmin.

Pamin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällisen mukaan neuvottelut Kaupan alan työnantajien kanssa eivät ole edenneet riittävästi. Kiistaa on muun muassa kiky-tunneista, riittävistä työsopimuksista ja vuoratyövoiman käytöstä.

– Toivon, että pääsemme pian sopimukseen, sillä se on parempi niin alan työntekijöiden kuin kaupan alan asiakkaidenkin näkökulmasta, hän toteaa järjestön tiedotteessa.

Pamin arvion mukaan kaikki tavaratalot eivät lakon toteutuessa olisi kokonaan kiinni.

Menot