fbpx
Kanta-Häme

Pankit voivat sittenkin jatkaa painettujen tunnuslukulistojen käyttöä

"Mahdollisuus käyttää tunnistusvälineitä ilman katkoksia turvattava."
Tunnuslukulistat ovat Suomessa yhä yleisesti käytössä pankeilla. Kuva: Juho Peltoniemi
Tunnuslukulistat ovat Suomessa yhä yleisesti käytössä pankeilla. Kuva: Juho Peltoniemi

Pankkien painettujen tunnuslukulistojen käyttöä voidaan sittenkin jatkaa maksamisen tai maksutilin käytön yhteydessä, linjaa Finanssivalvonta.

Sen mukaan käytön jatkamisen ehtona on, että käyttöön yhdistetään vahvistuselementtejä vahvan tunnistamisen periaatteiden mukaisesti.

Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi jokin vaadittava tieto, jonka vain maksupalvelun käyttäjä tietää, tai jokin maksupalvelun käyttäjän yksilöivä ominaisuus.

 

Tunnuslukulistat ovat Suomessa yhä yleisesti käytössä pankeilla.

Finanssivalvonnan mukaan ne ovat helposti kopioitavissa, minkä vuoksi ne eivät nykymuodossa käytettynä täytä uuden eurooppalaisen sääntelyn turvallisuusvaatimuksia.

Sääntely perustuu toiseen maksupalveludirektiiviin ja astuu kokonaisuudessaan voimaan syyskuun puolivälissä.

–  Pankkien tulee toteuttaa tunnistusmenetelmiin tehtävät muutokset siten, että samalla turvataan kaikkien asiakasryhmien mahdollisuus käyttää tunnistusvälineitä ilman katkoksia. Asiakkaiden tulee voida käyttää nykyisiä tunnuslukulistoja maksamisessa ja maksutilien käytössä niin kauan, kunnes pankki on riittävällä tavalla varmistanut uusien menetelmien käytettävyyden, saavutettavuuden ja toimintavarmuuden, Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen sanoo tiedotteessa.

Menot