Kanta-Häme

Panssarijotos kerää Kanta-Hämeeseen sadoittain luonnossa liikkujia

Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen syysjotos, Panssarijotos 2018 järjestetään syyskuun puolivälissä 14.–16.9.2018 Hattulan ja Hämeenlinnan alueella.

Tapahtumaan odotetaan kymmeniä partioita, mikä tarkoittaa satoja aktiivisia luonnossa liikkuvia jotoslaisia. Mukana järjestelyissä on noin 150 vapaaehtoista.
 
– Kanta-Hämeen yhtenä etuna on erinomainen maantieteellinen sijainti, sanoo kilpailunjohtaja Timo Mörsky.
 
Reserviläisjotoksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää reserviläistaitojen säilymistä ja kehittymistä sekä kohottaa osallistujien fyysistä suorituskykyä ja kenttäkelpoisuutta.

Puolustusvoimat myöntää jotokseen osallistuville asevelvollisille rinnasteisia kertausharjoitusvuorokausia.
 
– Jotos sopii kaikille täysi-ikäisille luonnossa liikkuville, kaveri- kuin työpaikkaporukoille. Jotos käsittää suunnistusosuuden sekä pakollisia että valinnaisia rastitehtäviä. Rasteilla on tehtäviä, jotka liittyvät reserviläistietoihin ja -taitoihin, ammuntaan, suunnistukseen ja kartanlukuun, ensiapu- ja pelastuspalvelutoimintaan, luonnontuntemukseen sekä yleistietoihin, kertoo Mörsky.
 
Tapahtuma koeponnistettiin toukokuun lopussa rastipäällikköpäivänä.

Toinen rastipäällikköpäivä pidetään vielä elokuun lopulla, jolloin varmistetaan, että kaikki on kunnossa syyskuista voimainponnistusta varten.
 
Jotoksen päävastuullisina järjestäjinä toimivat Etelä-Hämeen reserviupseeri- ja reserviläispiireistä Hämeenlinnan reserviupseerit ja reserviläiset sekä Janakkalan reserviupseerit ja reserviläiset.

Tapahtuman suojelijana toimii Panssariprikaatin komentaja, eversti Kari Nisula.