Kanta-Häme

Panssariprikaati johtaa monikansallista Arrow-sotaharjoitusta

Harjoitukseen osallistuu joukkoja Yhdysvalloista, Virosta ja Iso-Britanniasta.
Panssariprikaati johtaa suurta maavoimien sotaharjoitusta. Arkistokuvassa prikaatiin järeään kalustoon kuuluva Leopard 2A6 -vaunu. Kuva; Markku Tanni

Panssariprikaati johtaa Maavoimien mekanisoidun Arrow 19 -harjoituksen Pohjankankaalla Niinisalossa 6.–17. toukokuuta.

Arrow 19:ssä harjoitellaan Maavoimien mekanisoitujen joukkojen ja aselajien yhteistoimintaa mekanisoidun joukon hyökkäystaistelussa sekä yhteisissä ammunnoissa. Tämän ohella harjoitellaan johtamisen eri tasojen yhteistoimintaa, ilmatulenjohtoa ja Ilmavoimien lähitulitukea.

Arrow 19 -harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varusmiehiä seitsemästä eri joukko-osastosta. Puolustusvoimista mukana ovat Panssariprikaati, Porin prikaati, Karjalan prikaati, Jääkäriprikaati, Kainuun prikaati, Utin jääkärirykmentti ja Maasotakoulun Panssarikoulu.

 

Harjoitusjoukkoja saapuu Niinisaloon myös Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukoista (USAREUR) sekä Yhdysvaltain merijalkaväen Euroopan ja Afrikan joukoista (Marine Corps Forces Europe and Africa), yhteensä noin 220 sotilasta. Tänä vuonna harjoitukseen osallistuu myös noin 40 sotilaan panssaritiedustelujoukkue Virosta ja noin 50 sotilaan panssaritiedustelujoukkue Iso-Britanniasta.

Harjoitukseen liittyy myös Ilmavoimien lentotoimintaa. Harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus on enimmillään noin 2 800 henkilöä.

Harjoituksessa on mukana noin 150 panssaroitua ajoneuvoa ja noin 300 muuta ajoneuvoa. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin komentaja, eversti Tero Ylitalo.

 

Harjoituksen tavoitteena on ylläpitää ja kehittää Maavoimien joukkojen osaamista ja suorituskykyä kotimaan puolustuksen tehtävissä sekä parantaa Maavoimien joukkojen kansainvälistä yhteensopivuutta. Harjoitus tukee monipuolisesti maapuolustuksen suorituskykyjen kehittämistä ja henkilökunnan, reserviläisten sekä varusmiesten osaamista yksilö- ja joukkotasolla.

Maavoimien mekanisoitu harjoitus on Maavoimien toimintasuunnitelman mukainen vuosittain järjestettävä kansallinen harjoitus, johon on avattu osallistumismahdollisuus kansainvälisten kumppaneiden harjoitusosastoille vuonna 2014.

Lue myös: Panssariprikaatin komentaja Tero Ylitalo korostaa esimiehen vastuuta