Kanta-Häme

Panssariprikaatin taisteluharjoitus voi aiheuttaa liikenneruuhkia

Tällä viikolla Panssariprikaati käynnistää suuren taisteluharjoituksen. Harjoitus alkaa tiistaina Hattulassa Ilveskallion alueella ja jatkuu keskiviikkona Hätilän harjoitusalueella.

– Tämä harjoitus järjestetään kahdesti vuodessa, syksyisin ja keväisin. Kyseessä on Panssariprikaatin oma harjoitus, joten osallistuvat ovat varusmiehiä ja heidän kouluttajiaan, majuri Pasi Rankila Panssariprikaatista kertoo.

Taisteluharjoitukseen osallistuu ilmatorjuntaa lukuun ottamatta kaikki aselajit, joita koulutetaan Parolannummella. Kyseessä on yhteistoimintaharjoitus, joten harjoituksessa eri aselajien varusmiehet harjoittelevat toimimaan yhdessä.

Mukana on myös sotilaita Utin jääkärirykmentistä, Hämeen rykmentistä sekä Karjalan prikaatista. Harjoituksen aikana alueilla liikkuu myös sotilashelikopteri.

– Tämä on puhdas taisteluharjoitus, joten kovia ammuksia ei käytetä, Rankila lisää.

Keskiviikkoaamu voi olla ruuhkainen

Harjoitusjoukot siirtyvät keskiviikkoaamuna jatkamaan harjoitusta Hätilään. Rankilan mukaan joukot siirtyvät 10–20 auton osastoissa Parolannummelta moottoritietä ja valtatie 10:ä pitkin kohti Hätilän harjoitusaluetta.

Alueelle siirtyy kaikkiaan 180 sotilasajoneuvoa.

– Siirto alkaa aamulla kahdeksalta, ja puoleenpäivään mennessä kaikkien pitäisi olla jo siirtyneet. Kyseisillä teillä voi liikenne ruuhkautua aamupäivällä, hän sanoo.

Suurin osa harjoitusjoukoista palaa Parolannummelle torstaiaamuna. Tuolloin Hätilän, Ilamon ja Rahkoilan kautta kulkevat tiet voivat niin ikään ruuhkautua. Sotilaspoliisit ovat paikoin ohjaamassa liikennettä.

Panssariprikaati toivoo muilta tienkäyttäjiltä kärsivällisyyttä. (HäSa)