Kanta-Häme

Panttilainaamo on edullinen korukauppa

Helsingin Pantin Hämeenlinnan toimipisteessä on tarjolla käytettyjä koruja edulliseen hintaan.

– Kaikki myynnissä olevat korut ovat puhdistettuja ja kiillotettuja eikä niissä ole kaiverruksia. Helsingin Pantin panttihuutokaupoista ostetu korut ovat asiantuntijoidemme arvioimia ja tarkastamia. Tuotteet on myös leimattu Suomen jalometalleista annettujen säädösten mukaisilla leimoilla, jotka takaavat tuotteen aitouden, sanoo Hämeenlinnan konttorinjohtaja Marko Immonen.

Kesällä avatun vintage-myyntipisteen korut ovat keskimäärin 50 prosenttia uutena ostettuja halvempia.

Helsingin pantilla on 13 konttoria, joissa 12:ssa on myös vintage-myymälä. Koruostoja voi tehdä myös netissä.

Panttilainaus on ollut osa hämeenlinnalaista arkea vuodesta 1997, ja vuonna 2008 liiketoiminta siirtyi Helsingin Pantti Oy:lle.

– Suosituimpia vakuuksia ovat kulta- ja hopeaesineet, rannekellot, soittimet, keräilyrahat, taide-esineet ja viihde-elektroniikasta esimerkiksi uudehkot kännykät ja kamerat. Lista on samankaltainen muissakin konttoreissa. Hämeenlinnassa pantiksi tarjotaan muita konttoreita enemmän taidelasia, Immonen selvittää.

Hämeenlinnan konttorissa laina-aika on kolme kuukautta. Lainan voi maksaa pois aikaisemminkin, jolloin korko määräytyy yhden-kolmen kuukauden koron mukaan. Panttilainan korko 3,9 prosenttia kuukaudessa ja panttikuittimaksu on 7,50 euroa.

Huutokauppa neljästi vuodessa

Immosen mukaan Hämeenlinnan konttorin asiakkaat hoitavat hyvin lainansa. Noin kymmenen prosenttia panteista jää lunastamatta. Tällaiset pantit realisoidaan huutokaupassa, joita Hämeenlinnassa järjestetään neljä kertaa vuodessa.

Hämeenlinnassa seuraava huutokauppa on ensi viikon torstaina. Huutokauppanäyttely avautuu jo maanantaina, jolloin konttorissa Sibeliuksenkatu 15:ssa juhlitaan Helsingin Pantin 130-vuotissynttäreitä kahvitarjoilun merkeissä.

Huutokauppojen tarjontaan voi tutustua myös netissä.

Luottotiedot eivät vaarassa

Ensimmäinen panttilainaamo avattiin Helsingissä vuonna 1882. Ensimmäinen laillinen panttilaina oli suuruudeltaan 35 markkaa, ja se myönnettiin nimettömälle lainaajalle kuuden kyynärän kangaspakkaa vastaan.

– Siitä saakka Helsingin Pantti on ollut mukana asiakkaidensa arjessa. Olemme vastanneet suomalaisten arkisiin rahahuoliin tarjoamalla lyhytaikaisia lainoja tavarapanttia vastaan. Panttaus on myös vaihtoehto esimerkiksi romukullan myymiselle.

– Asioidessaan panttilainaamossa luottotiedot eivät koskaan ole vaarassa, eikä kultaesineistään tarvitse luopua lopullisesti rahareiän sattuessa, kertoo Helsingin Pantin toimitusjohtaja Ritva Kuntonen.

Vuonna 2010 Helsingin Pantin konttoreissa myönnettiin noin 120 000 lainaa. (Häsa)

Päivän lehti

24.11.2020

Fingerpori

comic