Kanta-Häme Hattula

Pappilanniemeen tulossa 60-paikkainen laituri – Luistelijoita palveleva pelikenttä on jo valmis

Suunnitteilla 60-paikkainen laituri. Pelikenttä ja rantareitti ovat valmiit.
Tätä on odotettu jo 15 vuotta sanoo päiväkodintäti Johanna Valo. *** Local Caption *** Pappilanniemeen on rakennettu pelikenttä, joka talvella palvelee lähiseudun asukkaita ja Pappilanniemen päiväkotia luistelukenttänä. - Tätä on odotettu jo 15 vuotta, sanoo Johanna Valo Pappilanniemen päiväkodista.

Mervessä toimiva Laertes oy vuokraa Pappilanniemen kainalosta noin 7 000 neliön alueen satamaa varten.

Sopimuksen mukaan vuokralainen saa toteuttaa alueelle venelaiturin ja soutuveneiden maallevetopaikkoja.

– Suunnitelmissa on noin 60 veneen laituri erikokoisille veneille, Laerteksen yrittäjä, Markus Pojanluoma kertoo. Alueella on ennestään paikka, jossa veneitä on vedetty maalle. Siitä on tarkoitus saada nykyistä järjestäytyneempi.

Laiturin rakentaminen alkaa ensi kesänä.

– Jos siihen saadaan luvat. Nythän se luparuljanssi vasta alkaa. Pojanluoma muistuttaa.

Satama-alue vuokrataan 30 vuodeksi. Vuosivuokra on 1 800 euroa. Siihen tehdään vuosittain indeksitarkistukset.

 

Pappilanniemeen rakennettiin viime vuoden kuluessa pelikenttä, joka talvella palvelee lähiseudun asukkaita ja Pappilanniemen päiväkotia luistelukenttänä.

Samoihin aikoihin niemen rantaan kunnostettiin noin 600 metrin pätkä rantareittiä.

– Rantareitti on ollut meillä asemakaavassa iät ja ajat, mutta nyt vasta toteutettiin. Ihan valmis se ei ole, vaan sen pitää antaa painua ensi kesään, jolloin sitä vielä viimeistellään, Hattulan tekninen johtaja Juha Prittinen kertoo.

Hänen mukaansa kyse ei ollut suuresta investoinnista, sillä paikalliset urakoitsijat kunnostivat reitin muutamalla tuhannella eurolla. Pelikenttäkin syntyi arviolta 40 000 eurolla.

Hämeenlinnassa rantareittiä on kilometritolkulla, Hattulassa ainoastaan tuo 600 metrin pätkä, koska rannat ovat pääsääntöisesti yksityisessä omistuksessa ja käytössä.

– Olen kyllä miettinyt, miten siitä saisi jonkinlaisen järkevän lenkin, jota voisi kiertää esimerkiksi Aulangontien suunnasta peltojen poikki. Mitään neuvotteluja tästä ei ole käyty maanomistajien kanssa, Prittinen pohtii.

 

Toinen vaihtoehto olisi tehdä Poransaaren suuntaan kevyt polku tai pitkospuut, jolloin muodostuisi muutaman kilometrin lenkki.

Prittinen on myös alustavasti selvittänyt mitä maksaisi kevyen liikenteen silta Pappilansalmen yli siten, että siitä jatkuisi reitti Majaniementietä myöten kohti Parolaa.

– Sillan hinta olisi arviolta 900 000 euroa, mutta siitä syntyisi huomattava hyötykustannussäästö koko Aulangontien varren asutukselle pyöräilymatkan lyhentymisenä Parolaan.

Se tuskin kuitenkaan on lähivuosien suunnitelmissa, kun Hattulalla tuntuu juuri nyt olevan akuutimpiakin taloudellisia huolia. HÄSA