Kanta-Häme

Pappilanniemen keittiön toiminta muuttumassa

Hattulassa mietitään Pappilanniemen kiinteistössä toimivan valmistuskeittiön tilannetta. Keittiössä valmistetaan nykyisin noin 230 ateriaa päivässä.

Kunnan toisessa valmistuskeittiössä eli Parolan koululla toimivassa keskuskeittiössä valmistetaan 1 800 ateriaa päivässä.

Pappilanniemessä valmistetaan ruuat siellä toimiville päiväkodeille, Tuulia-kodin pitkäaikais- ja lyhytaikaishoivan asiakkaille, kotiateriapalvelun asiakkaille ja kunnan henkilöstölle. Tarve vähenee selvästi, kun Tuulia-kodin eli Hattulan vanhainkodin 60 pitkäaikaishoivan asiakasta siirtyy uuteen palvelutaloon.

Attendo tuottaa omistamassaan Willa Katinalassa asiakkaiden lounaan ja päivällisen, jolloin Pappilanniemessä valmistettavien aterioiden määrä putoaa 120:llä.

Viikonloppuisin Pappilanniemen keittiössä on valmistettu Tuulia-kodin ja Pihlajalinnan ylläpitämän vuodeosaston ruuat. Nyt mietitään, miten tämä voitaisiin järjestää uudella tavalla.

Syksyn aikana on tarkoitus kokeilla käytäntöä, jossa Tuulia-kodin ja Pihlajalinnan vuodeosaston henkilökunta lämmittää viikonloppuisin tarjottavan ja etukäteen valmistetun ruuan ja valmistaa aamupuuron lämpövaunuissa.

Kokeilun perusteella loppuvuodesta päätetään, miten keittiöiden toiminta jatkossa järjestetään. HÄSA

Päivän lehti

3.4.2020