fbpx
Kanta-Häme

Pappilanniemen satamasta uusi vuokrasopimus – Yrittäjälle ei löytynyt muuta paikkaa Hattulassa

Hattulan tekninen lautakunta on valmis vuokramaan Pappilanniemen satama-alueen Laertes oy:lle.

Lautakunta hyväksyi samansisältöisen vuokrasopimuksen jo helmikuussa, mutta tuolloin kunnanjohtaja Katariina Koivisto käytti otto-oikeuttaan ja toi sopimuksen kunnanhallituksen käsittelyyn.

Kunnanhallitus päätti tuolloin palauttaa sopimuksen uuteen valmisteluun.

– Kunnanhallitus edellytti keväällä, että satamapalveluille etsitään vaihtoehtoista paikkaa. Lautakunta on nyt tehnyt niin, mutta muuta sopivaa paikkaa ei ole löytynyt, sanoo Koivisto.

Hän kertoo, että asiaa sivuttiin lyhyesti kunnanhallituksen maanantaisessa kokouksessa, mutta mahdollinen otto-oikeuden käyttäminen ei ollut ainakaan vielä esillä.

Pitkä sopimus kiikasti

Keväällä asia kiikasti muun muassa siksi, että sopimuksessa vuokra-ajaksi on määritelty 30 vuotta. Sitä pidettiin liian pitkänä aikana, kun Pappilanniemen alueen muu käyttö saattaa jossain vaiheessa muuttua.

Pappilanniemessä toimii nyt muun muassa sekä kunnanvirasto, Hattulan seurakunnan toimistot että kunnan päiväkoti. Hattulan seurakunta on päättänyt rakennuttaa uudet toimitilat Parolaan ja myös kunnan virastotoimintojen saamisesta takaisin Parolaan on keskusteltu.

Uusi sopimus on samansisältöinen kuin keväällä hyväksytty. Vuokra-aika on siis edelleen 30 vuotta ja alueen vuosivuokra sopimuksen alussa 1 800 euroa.

Alue varattu kaavassa satamaksi

Vuokrattava alue on noin 7 000 neliömetrin suuruinen ja se koostuu kahdesta määräalasta. Alue on varattu asemakaavassa nimenomaan satama-alueeksi.

Yritys suunnittelee satama-alueelle venelaiturin rakentamista sekä soutuveneiden maallevetopaikkoja.

Tehdyn selvityksen mukaan Hattulassa on asemakaava-alueilla kaikkiaan kuusi venevalkamaa tai satama-aluetta, joista viisi on jo käytössä. Niissä ei myöskään ole tilaa uusille laitureille. Vapaana on vain Pappilanniemen satama-alue. HÄSA

Menot