Kanta-Häme Hausjärvi

Picasso-papukaija hukassa Oitissa - Voi ilmestyä lintulaudalle tai istua puussa neljässä metrissä

Papukaija karkasi eilen illalla Hausjärvellä. Omistaja pyytää alueen asukkaita tarkkailemaan lintulautoja.
Picassolla on vihreä selkä, punaruskea rinta ja harmaa pää.

Hausjärveläisen Tanja Kivimäen koko perheen lemmikki, punarintakaija Picasso karkasi eilen illalla kahdeksan jälkeen Oitin Käpytieltä. Lintu saattaa majailla tällä hetkellä Oitin keskustan liepeillä.

– Kun tulin kotiin, oli Picasso peilin edessä eteisessä. Koira tuli minua vastaan. Picasso säikähti tilannetta sen verran, että pyrähti ovesta ulos, Kivimäki kertoo murheellisena.

Picasso on neljävuotias koiraspapukaija. Pääväritykseltään sen on kirkkaan vihreä, rinta on punertavan ruskea ja pää harmaa.

Kivimäki ilmoitti katoamisesta Hausjärvi-Oitti Facebook-ryhmässä, mutta ei ole toistaiseksi saanut lintuun liittyviä yhteydenottoja.

Helpparrot-tiimi, joka auttaa luonnonvaraisten ja lemmikkilintujen kanssa, oli etsimässä perheen kanssa lintua perjantaina parin tunnin ajan. Heillä oli mukanaan lämpökamera, mutta linnusta ei saatu havaintoa.

Helpparrotin vetäjän mukaan Picasso voi lentää noin 500 metrin säteellä ja yleensä kolmion muotoista lentorataa.

– Meillä on toisella puolella pimeä metsä ja toisella puolella peltoaukea, jota se ei välttämättä lähde ylittämään. Se olisi liian vaarallinen paikka.

Etsijöiden mukaan se onkin aamun sarastaessa saattanut lähteä Oitin keskustan suuntaan.

Huutaa kovaa uhattuna

Kivimäki kertoo saaneensa toivoa etsijätiimiltä, että Picasso vielä löytyy.

– Toivottavasti ihmiset tarkkailisivat lintujen ruokintapaikkoja. Jos se on puussa, niin todennäköisesti se istuu neljän metrin korkeudessa. Sille on turvallisempaa olla ihmisen pään yläpuolella tarkkailemassa.

Jos lintu tulee uhatuksi, tai se päättää muuten huutaa, on sillä omistajan mukaan todella voimakas ääni.

Kivimäen mukaan perheen lapset ovat nukkuneet huonosti ja ovat tosi surullisia lemmikin lähdettyä karkuteille.

– Olen heidän takiaan yrittänyt itse pysyä skarppina. Oikeasti aika paljon pelottaa, kun nämä kelit ovat tällaiset. Tällä alueella ei ole hirveästi kissoja, mutta haukkoja ja pöllöjä on. HÄSA.

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic