Kanta-Häme

Paras kahvinkeittäjä löytyy Goodmanista

Coffee House -ketjun vuoden Master Barista on hämeenlinnalainen Teemu Asikainen.

Hän toimii vuoropäällikkönä Hämeenlinnan Coffee Housessa Goodmanissa.

Coffee House -kahvilaketju palkitsi parhaan kahvintekijän tiistaina. Coffee Housen vuosittain järjestämään kilpailuun osallistui seitsemän kahvila-alan ammattilaista eri puolilta Suomea.

Kilpailussa Asikainen esitteli kehittelemänsä Tiramisu Mocha -juoman, jota hän oli koemaistattanut yli sadalla ihmisellä ennen kilpailua.

– Tarjosin kahviani kauppakeskuksessa kaikenikäisille maistajille. Halusin kuulla, mitä mieltä kuluttajat ovat kahvijuomasta, jossa on käytetty raaka-aineena jopa tuorejuustoa. Sain paljon hyvää palautetta. Juoman maku oli kohdallaan – kahvia pidettiin jopa hauskana, Asikainen kertoo.

Tuomaristossa istunut Coffee Housen ketjupäällikkö Minna Vainio kertoo Asikaisen tehneen erityisen vaikutuksen sillä, että kahvia valmistaessaan, hän kertoi lapsuutensa kahvimuistosta tarinaa, joka luontevasti nivoutui Tiramisu Mocha -juomaan.

– Hän loi signaturejuomalle tarinan.

Kilpailusta Teemu Asikainen toi tuliaiseksi Hämeenlinnaan innon kehittää uusia kahvijuomia.

– Vuoropäällikkönä tehtäväni on rohkaista henkilökuntaamme kehittämään omia juomia ja menemään kohti uusia makuja. Samaahan teemme asiakkaille, suosittelemme heitä maistamaan ennestään tuntemattomia kahvilajeja, Asikainen kertoo.

Yhteistyössä Pauligin kanssa järjestettävä Master Barista -kisa on keskeinen osa Coffee Housen henkilökunnan ammatillista kehittymistä.

– Kahvi ei ole enää vain kahvi, vaan juomalta vaaditaan niin laatua kuin vaihtelua, vastuullisuutta ja kahvin omaa tarinaa. Ammattitaitoiset baristat ovat kahviloissa merkittävässä roolissa, kertoo Minna Vainio.

Kilpailijoiden kehittämistä signaturejuomista kolme parasta tulee Coffee House -kahviloihin myyntiin vuoden 2017 aikana.

 

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic