Kanta-Häme Hämeenlinna

Parkanossa raa'an murhan tehneelle miehelle tuomio myös Hämeenlinnassa tehdystä huumerikoksesta

Tuomittu oli ostanut amfetamiinia Hämeenlinnassa kesällä 2017.
Turun hovioikeus. Arkistokuva. Kuva: Jani Suhonen
Turun hovioikeus. Arkistokuva. Kuva: Jani Suhonen

Parkanossa tapahtuneesta raa’asta murhasta tuomittu vuonna 1986 syntynyt mies on saanut tuomion myös Hämeenlinnassa tapahtuneesta huumausainerikoksesta.

Huumerikos tapahtui kesällä 2017. Noin puolitoista vuotta myöhemmin, joulukuussa 2018, sama mies syyllistyi Parkanossa raakaan ja suunnitelmalliseen murhaan. Murhan jälkeen hän yritti hävittää ruumiin metsässä polttamalla.

Mies tuomittiin viime vuoden lopulla murhasta ja hautarauhan rikkomisesta. Hänet todettiin syyntakeettomaksi, joten vankilan sijaan hän joutui tahdosta riippumattomaan hoitoon vankimielisairaalaan.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi miehelle viime lokakuussa tuomion Hämeenlinnassa kesällä 2017 tapahtuneesta huumausainerikoksesta. Miehen repussa oli lähes 12 grammaa amfetamiinia kymmenessä pienessä pussissa.

Mies kertoi hankkineensa ainetta itselleen ja kolmelle muulle henkilölle festivaaleja varten. Tämän takia hän vaati hovioikeudelta tuomionsa muuttamista niin, että hänen osuudekseen laskettaisiin vain neljännes aineesta.

Turun hovioikeus ei maanantaina antanut miehelle jatkokäsittelylupaa, joten valitusta ei käsitellä oikeudessa. Näin käräjäoikeuden viime lokakuussa antama 80 päiväsakon tuomio jää voimaan. HäSa

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic